logo Casalina

Nederlanders Cas Timmersmans en Elene Van Der Veken winnen bij 14-jarige aspiranten op Balenberg

Nederlanders Cas Timmersmans en Elene Van Der Veken winnen bij 14-jarige aspiranten op Balenberg
Cas Timmermans onderweg naar winst

Nederlands kampioen Cas Timmermans had bijna een straat voorsprong op  de verzamelde concurrentie op de Jeugdcyclocross in Baal voor de veertienjarige aspiranten. Hij haalde het met anderhalve minuut voorsprong op Toon De Peuter. Bij de meisjes zegevierde eveneens een noorderbuur en wel in de persoon van Elena Van Der Veken. Hals Frauke Tordeurs had geen topdag en werd tweede.

Timmermans ging op een deelnemersveld van veertig starters met de eersten het veld in. Latere tweede De Peuter van de AA drink – Young Lions moest al snel de kampioen laten rijden en gaandeweg werd het verschil steeds groter. Seppe Sprangers van Team Kempen kwam als derde over de streep voor Len Geerts. Eerste streekrenner was provinciaal kampioen Giel Lejeune uit Wilsele op een vijfde plaats op ongeveer twee minuten van de winnaar.

Van Der Veken won bij de meiden
Van Der Veken won bij de meiden

Bij de meisjes was er een verbazende Elena Van Der Veken die goed haar duit in het zakje deed in het raceverloop. Zij werd dertiende overall en hield 27 jongens achter zich. Latere tweede Tordeurs van Royal Cureghem Sportif Tordeurs startte behoorlijk, maar verloor stelstelmatig wat terrein. Zo werd ze overall tweede. “Het was mijn eerste veldrit van het seizoen in Baal. Het was onmiddellijk een zware wedstrijd waarin ik als tweede eindigde”, reageerde Tordeurs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *