Q8 tempo oil banner

 

Nederlander Kraus pakt derde seizoenszege bij de nieuwelingen in Drieslinter

Nederlander Kraus pakt derde seizoenszege bij de nieuwelingen in Drieslinter
Niel Meulemans (tweede van links) in het peloton werd derde in Drieslinter

De Nederlander Jan Kraus was aan de meet in Drieslinter de snelste bij de nieuwelingen. Hij ging er Antwerps provinciaal kampioen Liam Van Bylen vooraf die het lang leek te halen. Streekrenner Niel Meulemans uit Tielt-Winge begon van iets te ver te sprinten en betaalde het gelag, hij overschreed als derde de meet. Hij heeft geen slechte week achter de rug, enkele dagen voordien won hij de Midweek Classic in Voortkapel.

57 renners stonden aan de start voor 13 rondes die resulteerden in 67 wedstrijdkilometers. Na twee ronden liet Wout Huysmans uit Tessenderlo de eerste echte aanval noteren. Hij liep maximaal twintig seconden uit, maar werd al bij al snel ingerekend. De aanvalspoging van Cisse Pauwels uit Lommel en Jarne Van Dyck uit Itegem leek meer kans op slagen te hebben. Het duo liep uit tot maximaal een minuut en dat in ronde vier. Na zes lussen maakte het peloton jacht en moesten er enkelen afhaken. De tempoversnelling bleef niet zonder gevolg, de voorsprong van de twee werd gehalveerd. In ronde zeven was er een reactie van de Nederlander Niels Hanegraaf en streekrenner Sybren Stockx uit Attenrode. Ondertussen stak vooraan Pauwels een premie op zak in ronde acht.

Na tien doorkomsten aan de streep moest Van Dyck vooraan de rol lossen en met nog twee ronden voor de boeg werd de vluchter finaal ingerekend. In de slottronde wipte Jules Bemong uit Hasselt nog weg. Hij nam twintig tellen op het peloton dat leek te pokeren en initieel niet reageerde. Bemong kon hier niet van profiteren en verloor verrassend bergop in Pelsstraat in Drieslinter veel tijd en werd ingerekend door het peloton.

In de massasprint was Jan Kraus de snelste voor Van Bylen en Meulemans. Meulemans zocht geen excuses voor de nederlaag en stelde dat er niet meer inzat dan die derde plaats. “De winnaar stoof ons voorbij in de laatste vijftig meter terwijl Van Beylen en ik al aan een snelheid van 64 kilometer/uur reden, we spurtten zij aan zij. Jammer maar helaas”, reageerde Meulemans die enigszins troost vond ik een fruitkorf die hij kreeg als derde en een gewonnen premie.

Geef een reactie