logo Casalina

Nederland troef bij de vrouwelijke juniores en elites in Baal!

Nederland troef bij de vrouwelijke juniores en elites in Baal!
Alvarado volgde Brand als een schaduw

Bij de vrouwelijke juniores pakte de Nederlandse Leonie Bentveld uit met de zege op nieuwjaarsdag in Baal, de meid van NWV Groningen haalde het solo. Bij de elites maakten wereldkampioene Lucinda Brand en Nederlandse kampioene Ceylin del Carmen Alvarado er tot in de slothectometers een spannend kijkstuk van! En de Vlaams-Brabantsen? Die waren met zeer beperkte mondjesmaat aanwezig…

Bij de juniores nam Bentveld al snel de leiding, ze werd gevolgd door de Britse Maclean-Howell. Ondertussen maakte de Liedekerkse Febe De Smedt een slechte openingsronde mee, ze werd uiteindelijk 23ste. “Ik had een slechte ronde, doorheen de wedstrijd scheen daarna niets meer te lukken. Zelfs het lopen, wat me meestal meer dan prima afgaat, liep vierkant. Het was een slechte dag, volgende keer beter”, reageerde de tiener van de AA Drink – Young Lions kort na haar wedstrijd.

Die verloor stelselmatig van haar pluimen en moest de overige podiumplaatsen laten aan de tweede, de Amerikaanse Sarkisov en de derde, de Tsjechische Hladikova. Naar het einde toe van de race werden de verschillen groter. Na Loenhout won Bentveld ook de X20 Badkamerstrofee in Baal.

Het podium bij de vrouwelijke junioren met vlnr Sarkisov, Bentveld en Hladikova
Het podium bij de vrouwelijke junioren met vlnr Sarkisov, Bentveld en Hladikova

Lore De Schepper uit Bonheiden kwam na een enorm divers internationaal deelnemersveld als eerste Belgische en negentiende over de meet.

“Ik ben heel tevreden over mijn wedstrijd, het was een supertoffe ervaring. Enkel jammer dat mijn schoen even open ging en dat dit me even hinderde. Ik ben blij dat ik eerste landgenote werd in Baal en het jaar zo goed kon inzetten”, reageerde De Schepper. An-Sofie Marien uit Sint-Katelijne-Waver druppelde binnen als 29ste.

Lore De Schepper in actie
Lore De Schepper in actie

Bij de vrouwelijke elite was Brand aan haar veertiende seizoenszege toe.

Na een pittig begin reden enkel de Nederlandsen Brand, Alvarado en Betsema nog samen. Van Empel leek op weg naar plaats vier, maar werd uiteindelijk nog bijgebeend door Worst. In de slotronde was Betsema gezien voor de strijd om winst, Brand leek gewonnen spel te hebben maar Alvarado versaagde niet. Pas iets voor de finish was de wereldkampioene zegezeker. Zemstse kinesiste Kim Knaeps was nog niet deftig bekomen van ziekte, het was daarenboven haar eerste cross ooit. De Britse Laura Greenhalgh uit Brussel werd 36ste in Baal, ze had vooral bergop een zware race achter de rug en moest nadien even bekomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *