logo Casalina

Na wereldtitel pump track in Portugal gaan tweelingzussen Gommers aan de slag in vier Turkse wereldbekers!

Na wereldtitel pump track in Portugal gaan tweelingzussen Gommers aan de slag in vier Turkse wereldbekers!
2021 Red Bull Pump Track World Championships Vlnr Aiko Gommers, Emily Hayes, Shealen Reno en Robyn Gommers. Credits: Fifteen BMX https://15.ie/

In Lissabon versloeg BMX’er Aiko Gommers (17) uit Schoonderbuken, de wereldtop ofte 76 andere geselecteerde meisjes, in het WK Pump Track. Ze had haar kwalificatie te danken aan een manche van een pump trackrace in Brussel. De tijd staat niet lang stil voor Aiko en tweelingzus Robyn aangezien ze komende weekends vier wereldbekerwedstrijden betwisten in het Turkse Sakarya.

Nog even een terugblik op Lissabon, waar Robyn en Aiko de jongste deelnemers waren.

Pump track is een sport die de voorbije vijf jaren tot ontwikkeling kwam en evolueerde uit uit BMX en skaten. De essentie ligt erin om op een aanloop met vele wasborden daarin ingeplant in een multitude aan bochten een zo hoog mogelijke snelheid te halen, veel bijtrappen komt er niet aan te pas. Vooral techniek en niet kracht, zoals in bij het BMX’en, is van groot belang.

“Tot augustus hadden Robyn en ik dit nog niet in wedstrijdvorm gereden. Red Bull organiseerde in Brussel wel een kwalificatiewedstrijd voor het WK en we besloten om eens mee te doen, om te zien wat daar mogelijk was. Tot mijn eigen grote verbazing was ik daar de beste. Mijn tweede wedstrijd en overwinning in Lissabon was nog een grotere verrassing!”, aldus winnares Aiko.

Tweelingzus Robyn en andere landgenote Elke Van Hoof bleven in Portugal op ongeveer een seconde hangen. Zij werden respectievelijk negende en tiende.

De komende twee weekends zijn de BMX Twins, van het Supercross Factory Team, in het Noord-Turkse Sakarya actief. Per weekend doen ze er aan twee BMX-wereldbekers mee, dus vier in totaal. Ze azen er telkens op een finale.

Nu al is het WK BMX van 2022 in Nantes het hoofddoel van volgend seizoen, maar eerst nog iets oogsten in Sakarya!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *