Q8 tempo oil banner

 

Na vijf seizoenen weet Michiel Offermans weer wat winnen is

Na vijf seizoenen weet Michiel Offermans weer wat winnen is
Offermans (tweede van links) met zijn ploegmaats in Meux Foto: Marie Notelaers

Bierbeekse wielrenner Michiel Offermans (23) kon de koers in het Naamse Meux winnen en sinds vijf jaar geleden eindelijk nog eens het zegegebaar maken. Op de Zwift won hij net geen half jaar geleden nog De Drie Gezusters in de Beneliga, maar voor een echte zegeruiker was het terugkijken naar zijn juniorenperiode. Toen won hij onder andere in Roosdaal, Bierbeek en Romsée.

Het Aarschotse Stageco CT ging er buiten Offermans van start met Gust Huyghe, Lennie Verhaegen en Jan van Roosbroeck.

“Als ploeg zijn we er onmiddellijk ingevlogen met eerst Jan, dan Gust en daarna was het mijn buurt na anderhalve ronde. Ik kreeg slechts enkele meters, omdat er niet onmiddellijk reactie kwam, heb ik mijn voorsprong kunnen vergroten. De ploegmaats deden wat ze moesten doen en dat was meespringen met de renners die de kloof wilden proberen dichten, daar ben ik hen dankbaar voor. Uiteindelijk is Jonas Heymans naar me toe gereden nadat ik ongeveer twee ronden alleen had gereden. We ondervonden snel een goede samenwerking, maar echt heel veel ruimte van het peloton kregen we niet, meer dan een halve minuut was dat niet. Op vier lussen van het einde kwam er nog een duo aansluiten, we moesten wel blijven rijden omdat de voorsprong nooit groot was. In de slotronde zag ik een groep van vijf à zes tegenaanvallers naderen. Net voordat ze zijn komen aansluiten heb ik dan een aanval geplaatst, hierop moest Heymans lossen. Het duo dat overbleef wou niet meer meewerken, na een volgende versnelling volgde enkel Thomas Budenaers nog”, herinnerde hij zich levendig. “Op ongeveer een halve kilometer van de meet kwam ik voor het laatste op kop. Ik denk dat Budenaers het wat op verrassing wou spelen in de sprint, want hij zette vroeg aan. Ik kon snel reageren, maar heb dan nog even gewacht. Ik ben net voor laatste bocht over hem gegaan, waardoor het moeilijk was om er nog over te komen.”

Uiteraard was Offermans enorm blij met deze winst.

“Ik ben zeer blij ja, ook al was deze koers geen grote vis dit is wel goed voor het morele vlak, ik wist dat de conditie in orde was en dat ik dit jaar sterker was dan de laatste jaren. Ik heb een moeilijk begin gekend bij de beloften en denk had stilaan een beetje mijn geloof verloren. Ik durfde niet meer koersen zoals ik gewoon was, ik was toen meer de koers aan het ondergaan. Ik voel me nu ook heel goed bij het Stageco CT, het vertrouwen dat ik van de ploeg krijgt geeft me wel een boost.”

Geef een reactie