logo Casalina

Na vele aspirantenkampioenschappen vinden in Boortmeerbeek in 2022 provinciale nieuwelingenkampioenschappen plaats!

Na vele aspirantenkampioenschappen vinden in Boortmeerbeek in 2022 provinciale nieuwelingenkampioenschappen plaats!
In 2019 werd voor het laatste gekoerst en gecrost in Boortmeerbeek

KWC De Verenigde Sportvrienden uit Boortmeerbeek organiseert in 2022 en wel op zondag 8 mei met fierheid het provinciale nieuwelingenkampioenschap. In het verleden organiseerden ze dat al onder meer voor de jongsten, de aspiranten en de vrouwen. De nieuwelingen vormt een stap in het onbekende voor de organisatie maar vooraleer we zo ver zijn, staan ze in voor de provinciale kampioenschappen in het veld voor alle reeksen!

Bestuurslid van De Verenigde Sportvrienden Pieter Pauwels verschaft uitleg over hoe het verliep.

“We zijn naar de aanbesteding van de provinciale kampioenschappen gegaan na drie jaren van afwezigheid om opnieuw een kampioenschap binnen te halen. Kwc de verenigde sportvrienden tracht de wielersport in de gemeente Boortmeerbeek te promoten en een daadwerkelijke steun te zijn in de opleiding en begeleiding van de plaatselijke renners. Zo organiseren we jaarlijks een aantal wielerwedstrijden waarin alle categorieën en leeftijdsklassen aanbod kunnen komen. De categorie waarin een plaatselijke renner actief is krijgt steeds wat extra aandacht. Als ons land wil blijven meedraaien in het mondiale wielercircus mag de wieleropleiding zeker niet verwaarloosd worden. We zijn er dan ook van overtuigd dat onze onverdroten inzet en werking een steentje bijdraagt tot het succes van de wielersport in België. Daarom zullen wij, als bestuur van de Koninklijke Wielerclub de Verenigde Sportvrienden vzw dan ook alles in het werk stellen om Boortmeerbeek en U keer op keer aangename wielernamiddagen te bezorgen”, voorspelde Pauwels.

In Boortmeerbeek is er een nieuweling actief en dat wilden ze in de verf zetten.

“Lander Artoos is de zoon van de eigenaar van Elektrohandel Artoos in de Beringstraat. Deze jongeman heeft dus nooit onze aspirantenwedstrijden kunnen rijden voor eigen volk in Boortmeerbeek. Corona stak de twee voorbije jaren een stokje voor deze organisatie. Het provinciale nieuwelingenparcours is voorlopig nog in beraad, we moeten eerst de provinciale titelstrijden cyclocross (20-21/11) afwerken. Deze werden een jaartje uitgesteld door corona.”

Dat laatste kan u hier nog eens nalezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *