logo Casalina

Na Loenhout pakt Thibau Nys ook winst in het eigen Baal

Na Loenhout pakt Thibau Nys ook winst in het eigen Baal
Thibau Nys vierde al drie keer in het eigen Baal

Bij de beloften stond er geen maat op thuisrenner Thibau Nys. Na een meer dan degelijke start was hij op pad met ploegmaat en wereldkampioen Pim Ronhaar en Jente Michels. Naarmate de wedstrijd vorderde toonde Thibau zich de sterkste, in de ultieme slotfase had hij een halve minuut voorsprong verzameld op tweede Michels. Streekrenner Victor Van De Putte werd finaal zevende, Zwitsers kampioen Dario Lillo van het plaatselijke Team Deschacht-Hens-Maes CT volgde een plaatsje verder. Provinciaal kampioen Jens Clynhens uit Wilsele deed het deftig als dertiende.

Nys reed in de eerste van vijf rondes met uitzondering van de Nederlander Ronhaar en Michels de rest al op afstand.

Zelfs in de openingsronde vielen er al grote verschillen te noteren. In de strijd voor plaats zeven hadden Lillo, Van De Putte, Belmans en de Amerikaan Funston elkaar gevonden in een groepje van vier, ze reden even samen. Daarachter schoof thuisrenner Ferre Geeraerts op, hij ging onder andere de Nederlander Salvador Alvarado voorbij.

De Zwitser Lillo voor de Amerikaan Finston en Van De Putte
De Zwitser Lillo voor de Amerikaan Finston en Van De Putte

Met nog twee rondes in de aanslag had Nys een versnelling hoger gedraaid en volgde Ronhaar op dertien en Michels op zeventien tellen. Geeraerts maakte een kleine knieval aan de trappen zonder veel erg en werd finaal 24ste. Bij het ingaan van de slotronde had Nys 24 tellen bonus op tweede Ronhaar. De onderlinge verschillen tussen de renners werden ook groter, provinciaal kampioen Clynhens haalde stelselmatig renners in en steeg naar plaats dertien. “Ik nam een goede start en probeerde zo snel mogenlijk op te schuiven. Aan het einde van ronde één zat ik ergens als twintigste te crossen en probeerde ik zo hard mogenlijk te fietsen. Ik werd nog dertiende”, aldus Clynhens.

Jens Clynhens doet het meestal prima in Baal
Jens Clynhens doet het meestal prima in Baal

Jarno Jordens uit Rillaar kende pech, maar voelde zich prima.

“Ik reed stukken en moest daardoor een halve ronde te voet afleggen. Ik kon niemand meer inhalen, jammer”, aldus Jordens die als 39ste in de uitslag terug te vinden valt. Het was zijn eerste cross in het shirt van zijn nieuwe werkgever, Tarteletto-Isorex. Hij start dinsdag in Gullegem en volgend weekend op het BK in Middelkerke.

Jarno Jordens, nieuw jaar, nieuwe outfit!
Jarno Jordens, nieuw jaar, nieuwe outfit!

Vooraan soleerde Nys naar zijn tweede winst op enkele dagen tijd. Achter hem haalde Michels Ronhaar nog in om de strijd voor plaats twee. Streekrenner Ward Huybs uit Herselt finishte als twintigste, Stef Janse uit Waanrode overschreed als 29ste de meet. Senna Van Cutsem uit Roosdaal volgde vijf posities verder.

Vlnr tweede Michels, winnaar Nys en derde Ronhaar
Vlnr tweede Michels, winnaar Nys en derde Ronhaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *