logo Casalina

Na haar derde plaats op de Koppenberg kwam er een stroomversnelling aan voor Shanyl De Schoesitter!

Na haar derde plaats op de Koppenberg kwam er een stroomversnelling aan voor Shanyl De Schoesitter!
Shanyl De Schoesitter bekrachtigt haar contract met een handdruk Credits Steven De Schoesitter

Nieuwelinge Shanyl De Schoesitter uit Waasmunster gaat vanaf januari 2022 minstens twee seizoenen crossen in de kleuren van het Pauwels Sauzen – Bingoal CX Team. Na haar derde plaats op de Koppenbergcross in eigen streek was ploegleider Jurgen Mettepenningen overtuigd van haar kunnen. Tot nu toe won ze tien van de elf veldritten waaraan ze deelnam, ze start komende zaterdag in de Oxyclean Challengemanche in Rijkevorsel ook daar heeft ze grote winstkansen.

Of ze beter had gekund op de Koppenberg was moeilijk te zeggen, gezien haar mindere startplaats.

“Ik ben zeer blij over hoe mijn seizoen tot nu toe evolueert. Die derde plaats op de Koppenbergcross is een mooie waardemeter, zeker gezien ik tegen de sterke internationale concurrentie streed. De twee eersten waren Britsen. Op een heel mooi parcours moest ik achteraan starten tussen de mannelijke eerstejaarsnieuwelingen. Ik werd relatief vaak opgehouden door vallende of gevallen jongens, ik ben blij dat ik nog een goede remonte kon rijden. Finaal kwam ik overall als 21ste op de 54 over de streep. De twee eersten konden vooraan snel mee, jammer dat ik me niet rechtstreeeks tegen hen kon meten”, wist de tiener die nu nog voor Proximus – Alphamotorhomes – Doltcini CT uitkomt.

Shanyl had al contacten met meerdere ploegen, maar Pauwels Sauzen-Bingoal was een droom die werkelijkheid werd.

“Dat is mijn droomteam. Ik was al aan het uitkijken naar een nieuw team. Er waren al enkele aanbiedingen binnengekomen, maar niets concreets. Na mijn wedstrijd op de Koppenberg kwam daar snel verandering in. Ik tekende een contract voor twee seizoenen en ik ben er voorlopig de enige nieuwelinge. Ik zal er de wegkoersen, mountainbikewedstrijden en cyclocrossen blijven combineren. Ik krijg de kans om rustig te groeien. In Rijkevorsel ambieer ik komende zaterdag minstens het podium”, klonk het strijdvaardig bij de Waaslandse.

Op de mountainbike kroonde ze zich voorbije zomer overigens nog tot nationaal kampioene!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *