logo Casalina

Na een bijna dramatisch begin pakt Vlad Van Mechelen zesde zege in Tielt-Winge

Na een bijna dramatisch begin pakt Vlad Van Mechelen zesde zege in Tielt-Winge
Vlad Van Mechelen wint massaspurt in Tielt-Winge

In Tielt-Winge reed een Oost-Vlaamse renner een kleine drie kwartier voor de start door de achterruit van een wagen. Daardoor werd de start van deze nieuwelingenkoers 35 minuten uitgesteld. Na een zware race kwamen twee groepen samen in de slotronde, daags na zijn zege in Ploegsteert was Vlad Van Mechelen ook in Tielt-Winge de snelste van het pak.

Een kleine kwartier voor de start reed een renner in de Blerebergstraat in op en door de achterruit van een grijze geparkeerde Renault. Er bleek al snel een slagader geraakt en de knaap moest verzorging krijgen en bekomen van het gebeurde. Hij werd naar het UZ Gasthuisberg in Leuven overgebracht, we wensen hem een spoedig herstel.

De hulpdiensten konden erger voorkomen bij de onfortuinlijke renner
De hulpdiensten konden erger voorkomen bij de onfortuinlijke renner

Finaal werd de start van 15 uur naar 15.35 uur uitgesteld. Toen het startschot luidde was plaatselijke favoriet Niel Meulemans als één van de eerste vertrokken. In de eerste rondes bleef de grote groep samen. Al snel werd het duidelijk dat het een slijtageslag ging worden met twee beklimmingen per ronde met in totaal negen lussen. In ronde drie versnelde Baele, maar hij werd snel tot de orde geroepen door enkele renners van het plaatselijke CT Glabbeek. Eén doortocht verder viel een handvol renners bergop op de Blereberg, daarbij lag ook nationaal kampioen Yoran Van Gucht. Hierdoor verloor hij anderhalve minuut op de rest, ondanks een fietswissel gaf hij er even later de brui aan.

In ronde vijf reden nog een kleine twintig vooraan, gaandeweg vielen er nog een handvol af waaronder een zenuwachtige Meulemans. Bij de leiders zaten onder andere Van Mechelen, Sentjens, Dockx, Leenknegt, Mattis De Meijts uit Herne, Van Herck, Jonckheere, Uytterhoeven, Place en Vandevoort. Dockx kwam vijf keer boven op een helling en eigende zich zo de bergprijs toe voor De Meijts en Place.

In de slotronde kwamen de achtervolgers, met daarbij ook Stan Dens uit Rotselaar, terug en maakten ze zich op voor aan massaspurt met 34. De rest van de 120 starters had al opgegeven. Van Mechelen toonde zich de sterkste voor Dockx en Knaeps. Jens Verbrugghe, zoon van bondscoach Rik, werd zesde, thuisrenner Niel Meulemans spurtte naar plaats zestien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *