logo Casalina

Na drie competitieloze jaren keert sterke wielrenner Brecht Stas terug naar de koers bij Urbano-Vulsteke

Na drie competitieloze jaren keert sterke wielrenner Brecht Stas terug naar de koers bij Urbano-Vulsteke
Brecht Stas in de koers van Huldenberg

Brecht Stas (27) uit Ottenburg komt na drie competitieloze seizoenen terug aan de wieleroppervlakte. Hij stopte ermee na een goede periode bij Home Solution waar hij uitgroeide tot één van de wegkapiteins. Hij won er koersen en werd vice-kampioen van België na een toch opmerkelijke beslissing van de wedstrijdjury en de wielerbond. Een renner die eerder dat seizoen prof was mocht toen nationaal kampioen bij de elites z/c worden.

Stas springt terug competitief op de fiets en heeft daar twee redenen voor

“De verbouwingswerken aan de benedenverdieping aan het huis in Ottenburg, waar ik met mijn vriendin woon, zouden eind december moeten afgerond zijn. In principe is er dan tijd die vrijkomt. De bovenverdieping, daar moeten we onder meer nog vloer leggen, daar nemen we onze tijd voor”, legt de tuinier van beroep uit, hij werkt bij zijn papa bij Tuinen Dirk Stas. “Langs de andere kant voelde ik het weer kriebelen om zelf te fietsen. Ik ging onder meer voorbije zomer wel eens kijken naar de Ronde van Vlaams-Brabant in het eigen Huldenberg. Urbano-Vulsteke had me al enkele keren gepolst of ik er niet mee terug zou beginnen en van het ene kwam het andere.”

Stas vertoont nog ambitie maar zal niet echt overal starten

“Ik zou graag nog in streekkoersen of de mooiere interclubs mooie resultaten boeken. Ik zal wel de zenuwachtige en grotere koersen mijden, ik heb geen zin meer in gevaarlijke situaties. Tripjes diep in het Hageland, zoals naar Geetbets, de GP Affligem, Walhain of wedstrijden in eigen streek spreken me enorm aan. In tegenstelling tot enkele jaren geleden mogen renners uit bepaalde type continentale teams ook niet meer starten bij de elites z/c en beloften. Dat maakt het misschien interessanter. Momenteel is mijn conditie allesbehalve, maar eens naar het seizoen toe komt dat wel in orde”, schat de twintiger in die onder meer Bièvre-Vresse-Sur-Semois, Jauche en de interclub van de Grand Prix de la Magne in Soumagne op zijn naam schreef. “Ik ken nog maar bitter weinig renners van vroeger, streekgenoot Jonas Philips zit in het team en Glenn Debruyne. Het merendeel is nieuw voor mij.”

Geef een reactie