logo Casalina

Na de kermiskoers in Tielt-Winge: de reacties

Na de kermiskoers in Tielt-Winge: de reacties
Van Der Eycken mocht het na zijn finish nog eens komen uitleggen

In de laatste hectometers bergop in de kermiskoers van Tielt-Winge trok Kempenaar Brent Van Der Eycken de zege naar zich toe. Het was het slothoofstuk van een wedstrijd die begon met een regenbui en eindigde in de zon. De winnaar van VP Consulting CT toonde zich achteraf uiteraard tevreden, ook enkele Oost-Brabanders komen aan het woord.

Winnaar Van Der Eycken stak zijn vreugde niet onder stoelen of banken

“Tijdens de eerste rondes werd er snel gereden, uiteindelijk reed er een kwartet weg die 45 seconden kregen. Op twee ronden van het einde zijn ik en Guillaume Seye, de Belgische kampioen tijdrijden, naar de kop van de wedstrijd gereden. Onze samenwerking verliep heel goed en we konden al snel de aansluiting maken vooraan. In de sprint ging ik als eerste aan van heel ver en kon het houden tot op de streep!”, klonk het opgelucht bij Brent na zijn eerste seizoenszege. Zijn volgende wedstrijden zijn in ‘s-Gravenwezel en daarna volgt de Omloop van de Grensstreek.

Veldrijder Lukas Vanderlinden uit Neerijse kaapte een negende stek weg in Tielt-Winge

Hij spurtte in de slothectometers nog prima mee in het peloton voor top tien.

“In het begin was het wat oppassen door het gladde wegdek na de vele regen. Ik poogde nog enkele keren in de aanval en tegenaanval te gaan, maar het peloton liet me niet begaan. We waren ook telkens met te weinig weg, steeds drie à vier. Dat moesten er minstens zes of zeven zijn om het peloton te kunnen afhouden. Dan kwam de goede groep vluchters tot stand, ze waren uiteindelijk met zes, daar behoorde ik niet toe. Deze pittige koers was voor mij de ideale voorbereiding op de klimkoers van donderdag in het Naamse Vresse-sur-Semois.”

Nico Janssens en Lukas Vanderlinden kijken verschillend terug op de race
Nico Janssens en Lukas Vanderlinden kijken verschillend terug op de race

Niels Merckx hield geen topgevoel over aan de thuisrace en werd 27ste

“In het begin voelde ik me vrij goed en kon ik, in de stromende regen, een aantal keer mee proberen wegrijden. Wat later bleek ik iets te enthousiast te zijn en heb ik een lange tijd moeten bekomen van mijn inspanningen. Hierdoor was ik ook niet mee met de juiste ontsnapping. Naar het einde toe kwam ik er opnieuw wat door en probeerde ik nog een aantal keer weg te rijden, veelal zonder resultaat. In de slotkilometers deed ik nog een ultieme uitval, even leek het te gaan lukken om het peloton nog voor te blijven én vielen we bijna de vijf koplopers nog op de nek. Helaas kwam het peloton mij nog voorbijgesneld en had ik geen spurt meer in de benen. Persoonlijk had ik gehoopt om mij iets prominenter te laten zien voor eigen volk, maar al bij al moet ik wel tevreden zijn met de wedstrijd die ik gereden heb.”
Niels Merckx (tweede van rechts) in de beginfase
Niels Merckx (tweede van rechts) in de beginfase
Binkomse belofte Stan Huyghe nam geen risico en finishte als 33ste

“Mijn seizoen tot nu toe bij Stageco CT valt goed mee. Het was een pittige wedstrijd zeker aanvankelijk door die regenbui. Er werd hard gereden. De vele versmallingen en middenbermen maakten het soms niet simpel en je moest steeds attent koersen hierdoor. Ik ben met het peloton binnengekomen en nam geen risico’s met het oog op wat nog moet komen”, wist Huyghe die donderdag eveneens van de partij is in Vresse-sur-Semois.

Stan Huyghe nam geen risico's in de slotfase
Stan Huyghe nam geen risico’s in de slotfase

Thuisrenner Nico Janssens werd 42ste

“Het zat me vandaag niet mee. Ik heb in het begin gepoogd om mee te springen, maar zonder succes. Toen de beslissende vlucht ontsnapte, zat ik niet vooraan. Ik heb me dan in de slotfase laten uitzakken, om weg te raken op zoek naar een ereplaats. Ook dat lukte niet.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *