logo Casalina

Na 13 provinciale en 2 nationale titels verlaat Britt Verbeek het CT Glabbeek – Maes voor het KDM Pack Cycling Team

Na 13 provinciale en 2 nationale titels verlaat Britt Verbeek het CT Glabbeek – Maes voor het KDM Pack Cycling Team
Britt Verbeek (centraal) kan dit seizoen opnieuw de GP Juma in Everberg rijden

Britt Verbeek (19) verzamelde over die twaalf seizoenen dertien provinciale truien verspreid over de piste, het veld- en tijdrijden en het koersen op de weg. De Schaffense pakte ook nog uit met twee nationale titels op de weg. Nadat haar jeugdjaren over zijn en ze een vaste waarde wilt worden bij de beloftes, kiest ze voor een avontuur bij het West-Vlaamse KDM Pack Cycling Team.

Net zoals voor vele renners was het een zeer atypisch seizoen voor de studente sport en bewegen aan hogeschool Thomas More in Turnhout.

“Het was heel moeilijk om mij te blijven motiveren door de onzekerheid over de wedstrijden die al dan niet doorgingen, waardoor ik mij voornamelijk op mijn studies gefocust heb. Wel vond ik het heel goed dat Cycling Vlaanderen verschillende wedstrijden organiseerde op het circuit van Zolder, waardoor ik wel al kon proeven van de elitecategorie. Sinds september ben ik met een nieuwe trainer gaan werken en het vooruitzicht om voor een nieuwe ploeg te gaan rijden geeft mij heel veel motivatie!”

Verbeek begon te fietsen bij het CT Glabbeek, maar het werd tijd om andere horizonten te verkennen.

“Het is het eerste jaar dat ze een vrouwenploeg oprichten. Ik had eens nood aan een nieuwe uitdaging en het feit dat ze een zeer mooi doorgroeitraject hebben is voor mij een extra motivatie. Die twaalf jaren waren heel leerrijk, ze hadden en hebben ook een heel goede ploeg”, klinkt het dankbaar. “Ik zag echter op sociale media staan dat het KDM Pack CT begon met een vrouwenploeg in 2021, waarna ik de voorzitter contracteerde voor meer informatie. Dat stond me enorm aan en ik koos voor hen. De meeste van mijn toekomstige ploeggenotes ken ik al daar ik met hen al in de jeugdcategorieën heb gereden”, deelt de blonde Hagelandse mee.

Verbeek (in het roze) op het nieuwelingenpodium in Nossegem enkele jaren terug
Verbeek (in het roze) op het nieuwelingenpodium in Nossegem enkele jaren terug

“Met de ploeg zijn we van plan om de Women Cycling Series te rijden. Dat zijn enkele wedstrijden in België en Nederland, waar ik heel hard naar uitkijk. Ook ligt de focus voornamelijk op de provinciale kampioenschappen, maar zo ver zijn we nu nog niet. Ik houd me momenteel voornamelijk bezig met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen en met allerhande schoolwerk.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *