logo Casalina

Mountainbikers van Goeman-Scott zetten seizoen met luister in

Mountainbikers van Goeman-Scott zetten seizoen met luister in
Tom Van Ingelgom pakte twee tweede plaatsen Foto Catharina Homsma

De eerste mountainbikewedstrijden zijn gereden en het Everbergse Goeman-Scott boekte zo goed als onmiddellijk twee podiumplaatsen op twee dagen tijd. Het waren elites Tom Van Ingelgom uit Zemst en Erno McCrae uit Everberg die zowel in de UCI C1 Sittard als in de Flanders Cup in Oostende beiden als op één na beste de meet overschreden. Goed begonnen is half…?

Manon Bontemps reed op de G-Skin MTB Trophy als nieuwelinge in de open wedstijd, dat wil zeggen alle dames in één categorie, een zevende plaats bij elkaar. Ze zal komend weekend in een open race andermaal in Libramont meedingen naar het hoogst mogelijke.

Tom Van Ingelgom uit Zemst reed in zijn eerste wegwedstrijd naar een zesde plaats ter voorbereiding op de UCI C1 in Sittard. In Sittard zelf verzilverde Tom onmiddellijk zijn vorm met een tweede plaats bij de elite achter de wereldbekerwinnaar Sam Gaze. Een sterke prestatie gezien hij vanaf de laatste rij van start moest gaan. Voor de andere Goeman-Scottbikers Erno McCrae, Ibe Delbaere en Nick Vanpol was dit hun eerste wedstrijd en behaalden ze respectievelijk een negende, achttiende en dertigste stek tussen de elites en beloften.

Junior Milan Stiens kwam voor het eerst dit jaar in actie in de Flanders Cup in Oostende en na twee valpartijen op enkele modderige stukken werd hij nog vierde. Erno McCrae en Ibe Delbaere realiseerden de dubbel. Erno meerde aan op een tweede plaats in Oostende en was hier enorm tevreden mee. Ibe fietste met mindere benen naar een dertiende plaats bij de beloften.

De eerste deftige race van de rest zal over enkele weken plaats vinden in Nederland, daar vindt dan de 3 Nations Cup in Spaarnwoude (10-11/07) plaats.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *