logo Casalina

Mountainbiker Sven Van Vlasselaer werd gehuldigd voor zijn provinciale titel

Mountainbiker Sven Van Vlasselaer werd gehuldigd voor zijn provinciale titel
Sven Van Vlasselaer in huiselijkere sferen

Mountainbiker Sven Van Vlasselaer (39) uit Baal heeft er een dijk van een seizoen opzitten. Hij veroverde de provinciale titel in Langdorp en op het Belgisch kampioenschap in zijn masterreeks zat er voor het tweede jaar op rij zilver in. Hij werd onlangs gehuldigd met de andere kampioenen op het gemeentehuis van Tremelo.

Van Vlasselaer sport al even, maar begon niet op twee wielen. Hij begon als achtjarige te voetballen bij KSV Schriek. Daarna volgden avonturen bij de jeugd van KV Mechelen en kwam hij nog in actie bij Racing Mechelen en na een blessure bij KSC Keerbergen. Ondertussen beoefent hij elf jaar de nobele mountainbikesport.

“Ik zat steeds in de top vijf à zeven van mijn wedstrijden en behaalde een karrenvracht aan podiumplaatsen in kampioenschappen. Ik moest steeds kampioenen zoal Delfosse, Malfliet en neef Nick De Vries voor me dulden op het hoogste trapje”, aldus Van Vlasselaer. “Sinds enkele jaren staat buur en voormalig renner Davy Commeyne me bij in mijn sportieve ontwikkeling en met resultaat. Hij richtte trainingen in speciaal gericht op mijn professionele en familiale situatie, dat zijn misschien soms maar weken met negen trainingsuren, maar die zijn enorm gericht uitgewerkt.”

Sinds vorig seizoen presteert Van Vlasselaer voor het Bikekom Cycling Team.

“Via Bikekom staat Commeyne in voor coaching van renners en ook in bikefitting is hij betrokken. Ik reed al bij verschillende teams, maar samen met Davy en kameraad Kris Van Der Borght besloten we een eigen ploeg op te richten. We zitten nu aan een renner of tien, het merendeel uit de streek maar ook een duo uit het West-Vlaamse. De sfeer zit goed en het voelt allemaal minder gedwongen aan. Mijn doel is om komend seizoen de Belgische driekleur te veroveren”, besloot de projectadviseur bij Bouw en Constructiebedrijf Ve-Ra-Bo.

Wie gehuldigd werd kan je hier nog eens nalezen. Wie interesse heeft in een (individuele) reportage op www.regiosport.be, zoals voor triatleet Lukas Bosmans nu en mountainbiker Sven Van Vlasselaer uit Baal volgende week het geval is, mag altijd contact nemen via info@regiosport.be, https://www.facebook.com/regiosportbe of via https://www.instagram.com/www_regiosport.be/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *