logo Casalina

Mountainbiker Sander Hubrechts wil de Beringse mijnterril 150 keer beklimmen voor het goede doel!

Mountainbiker Sander Hubrechts wil de Beringse mijnterril 150 keer beklimmen voor het goede doel!
Sander Hubrechts zet zich in voor het goede doel Foto: Mirte Hubrechts

Rillaarse mountainbiker Sander Hubrechts toont volgende week vrijdag op 16 april zijn goed hart. Bij gebrek aan wedstrijden wil hij een off-road Everest challenge voltooien op de mijnterril van Beringen. Met deze prestatie wilt hij De Groenhoef, met name het deel van vzw Stijn, een zorgingsinstelling voor niet aangeboren hersenafwijkingen, steunen. Op 16 april zal hij 8.849 hoogtemeters klimmen door 150 keer de terril op te rijden en uiteraard terug naar beneden. Dat is het equivalent van de Mount Everest op te fietsen.

Hij verwacht tussen vijftien à achttien uur op het zadel te zitten voor het goede doel…

“Het idee om dat te doen zat al heel lang in mijn hoofd en nu bleven de wedstrijden toch heel lang uit. Ik wilde iets lokaal steunen en ik vind het mooi wat vzw Stijn doet. Ik heb mijn trainer gevraagd of hij dacht dat dit idee haalbaar was. Hij wist het niet, maar wie niet waagt, niet wint. Of ik het ga halen weet ik niet, maar ik ben heel gemotiveerd en door geld in te zamelen voor het goede doel is de motivatie veel groter. De wilskracht is groot genoeg om door te zetten. Ik heb ook zelf al een paar testjes gedaan door vier uur enkel bergop en bergaf te rijden. Aan de hand van de data die ik daar heb verzameld, zie ik dat er een kans is om het te halen. Op basis van die trainingen heb ik ook een schema gemaakt om het tempo te bepalen dat ik wil rijden. De twee dingen die mij eventueel kunnen stoppen zijn zadelpijn en verveling, maar daar worden oplossingen voor gezocht. Ik ben samen met mijn trainer/bikefitter op zoek naar het ideale zadel en voor de verveling ben ik op zoek naar andere sportievelingen die enkele rondjes willen meerijden. Die zoektocht verloopt redelijk vlot. Er zijn ook al heel wat mensen die mij willen sponsoren voor het goede doel, maar ik hoop toch dat er nog wat extra sympathieke mensen zijn die willen sponsoren.” Je kan hem steunen door te sponsoren per hoogtemeter, je kan dit door je te registreren via deze link.

Als je zelf enkele rondjes wilt meerijden kan je via dezelfde link laten weten wanneer je dat graag wil doen om te voorkomen dat men met te veel tegelijk samen komt.

“Als ik heel snel kan rijden zal het ik de trip afronden in een tijd van vijftien uur, meer realistischer is achttien uur. Ik hou aan de terril aan Beringen vooral goede herinneringen over. Ik koos deze ook om niet al te veel beklimmingen te moeten verrichten en het is ook een leuke helling vind ik. Ik verwacht na ongeveer twee derde van de afstand het moeilijkste mentale punt. Daarom dat ik wil zorgen dat ik dan met een aantal goede vrienden kan rijden. Ik ben blij dat ze voorlopig vijftien graden en mooi weer voorspellen. Ik ben alvast benieuwd”, besluit de student lichamelijke opvoeding en bewegingswetenschappen aan de KU Leuven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *