logo Casalina

Mountainbiker Lukas Malezsewski krijgt een kans bij Scott Creuse Oxygène Guéret

Mountainbiker Lukas Malezsewski krijgt een kans bij Scott Creuse Oxygène Guéret
Malezsewski wil dit seizoen opnieuw de Belgische kampioenentrui omgorden

Tweedejaarsbelofte Lukas Malezsewski (19) uit Everberg zal vanaf 2021 deel zal uitmaken van het Franse UCI team Scott Creuse Oxygène Guéret. Voor de talentvolle mountainbiker is dit een unieke kans om veel te leren en ervaring op te doen. Ook Belgische topper bij de elite Jens Schuermans en Franse wereldkampioene mountainbike eliminator Isaure Medde zullen van deze formatie deel uitmaken.

De voormalige Europese en Belgische mountainbikekampioen bij de junioren kende zijn nieuwe team al even.

“De eerste keer dat ik aan een internationale mountainbikerace deel nam, dat was als junior in Spanje, leerde ik die ploeg al kennen. Ik reed toen met Scottfietsen, net zoals zij. Ik had toen niemand aan mijn zijde in de materiaalpost en die taak namen zij toen op zich. Sindsdien ging ik hen in iedere wedstrijd die we samen reden goedendag zeggen, of kwamen zij eens langs voor een hallo. Kortom we onderhielden een goed contact”, wist Malezsewski te vertellen. “Ik was voor dit seizoen op zoek naar een team waarbij ik liefst van al met Scottfietsen kon biken. Omdat de contacten met Scott Creuse Oxygène Guéret door de jaren heen mooi groeiden, kreeg ik bij hen die kansen in het gezelschap van enkele toppers. Sinds midden december weet ik dat ik voor hen mag uitkomen.”

Indien ze worden gereden zijn de grote kampioenschappen Lukas’ doelen.

“Vanaf begin december ben ik een kleine drie weken op trainingsstage vertrokken naar het Italiaanse Finale Ligure aan de Ligurische Zee, een onderdeel van de Middellandse Zee. Dat verliep prima en hier in België evolueert het vormpeil eveneens naar wens”, wist de meervoudige kampioen in de jeugdreeksen. “Vorig jaar werd het nationale kampioenschap cross country afgelast, ik zou deze titelstrijd heel graag winnen. Indien ik voldoe aan de selectiecriteria, twee keer top twintig halen in wereldbekermanches, om deel te kunnen nemen aan een Europees en een wereldkampioenschap. In de wereldbeker achteraan starten en enorme inhaalraces tot een goed einde brengen, zal niet makkelijk worden, maar we gaan ervoor.”

Malezsewski start in februari hopelijk aan zijn seizoen met een vierdaagse in Lanzarote in de kleuren van het Belgische nationale team. Daarna staan er nog twee wedstrijden in Turkijke op de kalender, alsook eentje in Marseille.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *