logo Casalina

Mountainbiker Erno McCrae hoopt dat het Belgisch kampioenschap nu wel doorgaat

Mountainbiker Erno McCrae hoopt dat het Belgisch kampioenschap nu wel doorgaat
Erno McCrae (links) en ploegmaat Tom Van Ingelgom

Everbergse mountainbiker Erno McCrae kon vorig seizoen amper rijden en verloor hierdoor flink wat UCI-punten die nodig zijn om te kunnen starten in de wereldbekers. De twintiger van de Goeman-Scottformatie die zich toelegt op de cross countrydiscipline zal hiervoor op het BK en grote wedstrijden in de buurt moeten toeslagen.

“De winter was goed en de basis is er om intensiever te trainen. Mijn trainingen waren en zijn gepland met het idee eind april, begin mei wedstrijden aan te vatten. Ik ben voorbije winter terug begonnen met een wekelijkse en zwaardere krachttraining met gewichten. Dit wisselde ik af met oefeningen met tijdens de wekelijkse online sportles”, wist de erkende fysiotherapeut bij Fisiotics in de Frederik Wouterslaan in Kampenhout, hij geeft deze les ook voor zijn werkgever.

Het opnieuw veroveren van UCI-punten is een noodzakelijk goed dit seizoen.

“De komende jaargang zal voornamelijk toegespitst zijn op internationale wedstrijden die vlakbij liggen om terug UCI-punten te halen. Het Belgisch kampioenschap is in die optiek altijd belangrijk. Ook al is het laatste nog af te wachten of het er effectief komt. Vorig jaar slaagde Belgian Cycling hier niet in, ook al was het met de Covid-19 regelgeving mogelijk. Hierdoor verloren vele talentvolle renners veel UCI-punten en zagen ze hun kansen om wereldbekers te rijden sterk verminderen. Ik werd al eens eerder tweede in een nationale eindstand en tweede in een internationale UCI wedstrijd. Het doel is met andere woorden om dit te verbeteren. Misschien ga ik nog een wereldbeker meepikken als ik de punten, daar heb je er zestig voor nodig en ik heb er nu nog maar een luttele zes, bij elkaar kan sprokkelen in de weinige wedstrijden die er gaan zijn.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *