logo Casalina

Miel Heuninck solo naar zege bij twaalfjarige aspiranten in Sint-Joris-Weert, Camille Daix beste meisje

Miel Heuninck solo naar zege bij twaalfjarige aspiranten in Sint-Joris-Weert, Camille Daix beste meisje
Vlnr tweede Bylois winnaar Heuninck en derde Jammaer

Al vanaf het prille begin was Miel Heuninck uit het Oost-Vlaamse Nieuwerkerken flink in de weer onderweg, het duurde tot de zevende lus dat hij definitief vertrokken was. Na succes in het veld boekte hij ook overwinningen op de weg. Bij de meisjes was de Naamse Camille Daix de eerste.

Ze waren met 38 bij de twaalfjarigen en moesten twaalf lussen overwinnen.

Heuninck van Wielerschool Pajot zette zich al op kop van het peloton op het einde van de openingsronde. In ronde drie waren ze even met zijn vieren weg, daarbij uiteraard Heuninck, latere tweede  Bylois, Viktor Minnen van Brain² Olympia-Tienen en de Limburger Jelle Vanhove. Lang duurde het avontuur niet, in de vijfde lus versnelde Heuninck, De Ridder volgde op amper drie tellen maar kon niet aansluiten. Halfweg had Heuninck een kleine tien tellen bonus, achter hem een peloton van twaalf renners in de achtervolging. Bij de twaalf onder andere Bas Van Den Boer uit Elewijt, Jammaer, De Ridder, Heyns, Jelle en Seppe Van Laer, Van Hove, Meuws, Minnen en Pipeleers. Ondanks hun ijver kwamen ze amper dichter. Kort achter hen reed eerste maid Daix een dijk van een wedstrijd.

Met nog drie lussen te gaan keek Heuninck aan de meet achterom, maar hij zag amper dreiging opdoemen. Heuninck kon zegevieren en haalde het voor de Bylois en Jammaer die respectievelijk tweede en derde werden. Bij de meisjes ontsnapte de zege niet meer aan Daix, Van Looke en Van Lierde werden de op één na en de op twee na besten.

Vlnr tweede Van Looke, winnares Daix en derde Aaliyah Van Lierde
Vlnr tweede Van Looke, winnares Daix en derde Aaliyah Van Lierde

Winnaar Heuninck was aan zijn vierde zege op de weg toe, na een winter met een handvol veldritoverwinningen.

“Ik vertrouwde niet voor de volle honderd procent op mijn spurt, daarom dat ik zo snel in actie kwam. Ik kende ook verschillende renners niet en vreesde dat ze sneller in de spurt zouden zijn. Toen ik versnelde was ik er niet helemaal van overtuigd dat mijn poging ging slagen, er stond veel wind. Als ze iets dichter kwamen, kon ik steeds mijn voorsprong bergop vergroten”, aldus de winnaar die op zich het veld boven de weg verkiest en volgend weekend in Vlezenbeek actief is.

Één gedachte over “Miel Heuninck solo naar zege bij twaalfjarige aspiranten in Sint-Joris-Weert, Camille Daix beste meisje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *