Q8 tempo oil banner

 

Miel Heuninck oppermachtig bij de twaalfjarige aspiranten op de Balenberg. Lentel Huys solo naar winst bij meiden.

Miel Heuninck oppermachtig bij de twaalfjarige aspiranten op de Balenberg. Lentel Huys solo naar winst bij meiden.
Vlnr tweede Van Den Boer, eerste Heuninck, derde Laenen

Al vanaf de start nam Miel Heuninck uit Nieuwerkerken de touwtjes in handen bij de twaalfjarige aspiranten en schoot hij als een pijl uit een boog. De tiener van Wielerschool Pajottenland – NOW Cycling Team vergrootte zijn voorsprong stelstelmatig. Uit een achtervolgend kwintet stoof Bas Van Den Boer uit Elewijt naar plaats twee, zijn ploegmaat bij de AA Drink – Young Lions Lennert Laenen uit. Bij de meiden was de zege weggelegd voor Lentel Huys uit Beerse.

Al vanaf de start schoot Heuninck weg, het werd gaandeweg duidelijk dat hij de beste was. In de achtergrond streden vijf renners om plaats twee en drie. Dat waren Bas Van Den Boer, Lennert Laenen, Senne Cami, Mathiz Tielens en Bonnet, die naar het einde toe enkele plaatsen verloor en uiteindelijk zevende werd.

Heuninck won en achter hem pakte Van Den Boer op een kleine minuut plaats twee voor Laenen.

“Ik heb de winnaar niet zien vertrekken, ik startte achteraan. Zo was het natuurlijk moeilijk om zijn wiel te pakken te krijgen”, wist derde Laenen. “Ik stond minder ver naar achter en zag de winnaar versnellen, maar hij was sterker. Ik ben blij dat ik bij een inhaalmanoevre van een concurrent in een bocht recht kon blijven”, reageerde tweede Van Den Boer. “Ik wist dat enkele beteren achteraan stonden bij de start en besloot al snel voor de aanval te gaan en dat loonde. Dit was mijn eerste cross van het seizoen en ik won al, beter kan niet”, wist Heuninck die aan zijn zesde seizoenszege toe was, daar hij ook op de weg en de mountainbike reed waar hij al vijf triomfen verzamelde.

Heuninck was de primus bij de twaalfjarigen
Heuninck was de primus bij de twaalfjarigen

Ondertussen was Huys bij de meiden relatief snel weggereden voor een solo die ze tot een goed einde bracht. De doorzetter van Team Kempen haalde het met dertien tellen voor op Milla Van Looke en Laurine Demeulemeester. Lotta Huybrechts van het Maes CT Glabbeek miste op een handvol tellen het podium en werd vierde.

Bij Lentel Huys valt de appel niet ver van de boom, daar haar trainer en papa Stijn vroeger zeges verzamelde en zeker bij de elites z/c.

“Ze traint maar één keer per week, we gaan ze niet te vroeg opblazen. Ik ben blij dat ze deze wedstrijd kon winnen. Ze houdt het veldrijden vol en beleeft er veel plezier aan, dat is het voornaamste”, wist Huys senior.

Vlnr tweede Van Looke, winnares Huys, derde Demeulemeester
Vlnr tweede Van Looke, winnares Huys, derde Demeulemeester

Geef een reactie