logo Casalina

Met het WK in het achterhoofd spurtte Arne Marit in de GP Jef Scherens naar de vijfde plaats

Met het WK in het achterhoofd spurtte Arne Marit in de GP Jef Scherens naar de vijfde plaats
De aankomst van de GP Jef Scherens 2021, de tweede voor Bonifazio Foto: Elias Rom

Laatstejaarsbelofte Arne Marit reed een prima wedstijd in de GP Jef Scherens – Rondom Leuven. Op de nieuwe omloop van deze manche van de Bingoal Cycling Cup moest de twintiger van Sport Vlaanderen – Baloise flink wat draaien en keren en als gevolg daarvan moest hij al een inspanning leveren voor de spurt in de Bondgenotenlaan nog moest beginnen. Al bij al kijkt hij toch tevreden terug op zijn wedervaren en vijfde plaats.

Met het wereldkampioenschap dat over ongeveer anderhalve maand in Leuven aankomt zat Marit in het hoofd.

“Ik zat met dat WK in het achterhoofd, ik ben laatstejaarsbelofte en ergens hoop je op een selectie voor dit wereldkampioenschap in eigen land. Er zijn momenteel vele beloften die enorm goed aan het rijden zijn, de concurrentie voor de plaatsjes zal groot zijn. Ik was ook benieuwd hoe de omloop lag. Ik vond het veel draaien en keren soms op het gevaarlijke af. Die Sint-Antoniusberg was nieuw op het rondje tegenover vorig jaar. Dat was geen meerwaarde, het was steeds hectisch om daar linksaf te slagen en de meesten namen die helling in het gootje”, blikt de gemotiveerde renner uit Vollezele terug.

De laatste kilometer naar de aankomstlijn verliep in twee spurten.

“We wisten al op voorhand dat we niet met een groot peloton de streep gingen halen. Langs de andere kant hadden we ook niet verwacht dat er nog zo’n grote groep om winst en hun plaatsen ging moeten spurten gezien het explosieve parcours. Ik moest zelf mijn spurt rijden nadat ploegmaat Jens Reynders terug werd gegrepen. Er werd geprobeerd om de boel te breken, maar veel te veel ploegen haalden voordeel uit een massaspurt, dat werd dus moeilijk. Ik moest zelf spurten om in positie te raken voor die laatste bocht, ik bevond me iets daarvoor in vijftiende positie en leverde een pittige inspanning om op te schuiven. In dat geharrewar raakte ik ploegmakker Cedric Beullens kwijt. Met die vijfde plaats ben ik tevreden.”

Marit start deze donderdag in de Ronde van Noorwegen (19-22/08), daarna volgen de Brussels Cycling Classic (28/08) en de Benelux Tour (30/08-05/09).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *