logo Casalina

Mauro Keppens aan vijfde zege toe in eerste editie GP Niels Albert Bike Store

Mauro Keppens aan vijfde zege toe in eerste editie GP Niels Albert Bike Store
Mauro Keppens had een halve fiets bonus op tweede Emiel Peeters Beeld Jo Groenevinger www.cyclingsite.be

Mauro Keppens uit Vlierzele verdedigde de kleuren van het Isorex Cycling Team met verve door de massaspurt in de nieuwelingenkoers in Tremelo te winnen. Hij waarschuwde de toeschouwers al vroeg in de race door present te tekenen in de premiespurten dat hij in vorm was. Aan de meet was er finaal niemand tegen hem opgewassen, Emiel Peeters uit Steenokkerzeel en Roan Dresselaers uit Herentse deelgemeente Winksele werden verwezen naar plaats twee en drie.

De renners moesten 8 lussen van 7,7 kilometer goed voor in totaal 61,6 kilometer met succes afleggen. Het organiserende YCT Demer en Dijle en organisatoren Luc Verbeeck en Niels Albert zagen 93 deelnemers in de Basdongenstraat starten. Deze ingrediënten en het stralende weer lokten flink wat toeschouwers.

Er kwam flink war volk opdagen voor de Tremelose koersen
Er kwam flink war volk opdagen voor de Tremelose koersen

Op het einde van de openingsronde menden Lejeune en Vanden Berghe de groep. De renners gingen pittig van start maar niemand kon een verschil realiseren. Keppens won de eerste premiespurt voor Mathieu Levaque uit Saint-Gilles en Rotselaarse veldrijder Giel Lejeune. Twee rondjes later pakte de Nederlander Sander Tullemans de premiespurt voor Keppens en andermaal Lejeune. Op het einde van de vijfde lus reed Dijlespurter Emiel Peeters zeven seconden weg van de rest. Jayson Hertigers uit Tongeren leidde de achtervolging. In ronde zes werd de laatste premiespurt betwist daar kwam Jestin Starinieri uit Genk als winnaar uit voor Gabriel Vanden Berghe uit Wezembeek-Oppem, die zich vooraan meermaals liet opmerken. Rune Van Horebeek uit Linterse deelgemeente Wommersom spurtte er naar plaats drie. Flynn Delanghe uit Scherpenheuvel waagde eveneens een uitval, verder dan een halve ronde zong hij het niet uit.

De slotfase was een voorbode voor de massaspurt waarin Keppens triomfeerde voor Peeters en Dresselaers. Giel Lejeune finishte als vierde voor de Nederlander Tullemans, Vanden Berghe pakte plaats negen voor Lars Peeters uit Olen.

“Ik reed dit weekend nog de Ronde van Vlaanderen, die zat nog wat in de benen. Op voorhand had ik nooit verwacht hier te winnen. Eens gestart ging ik toch voor enkele spurten onder het mom van zoveel mogelijk eruit te halen. Ik vond het een mooie omloop, deze beviel me wel, het was pittig genoeg. Het seizoen verloopt tot nu toe voorspoedig. Ik hoop in de grote koersen die eraan komen er nog minstens ééntje te winnen, een Topcompetitiemanche zou meer dan welgekomen zijn”, reageerde winnaar Keppens.

Vlnr organisator Luc Verbeeck tweede Peeters winnaar Keppens derde Dresselaers en Valeska en Alexine
Vlnr organisator Luc Verbeeck tweede Peeters winnaar Keppens derde Dresselaers en Valeska en Alexine

Het juniorenverslag volgt op woensdag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *