Q8 tempo oil banner

 

logo Casalina

Mauro Cuylits is de vinnigste nieuweling aan de meet in Neerwinden

Mauro Cuylits is de vinnigste nieuweling aan de meet in Neerwinden
Winnaar Cuylits viert, tweede Marivoet Scholiers baalt

In de nieuwelingenkoers van Neerwinden slopen winnaar Mauro Cuylits uit Beerse, Duarte Marivoet Scholiers uit Kontich en Witse Omloop uit Olen weg in de slotronde. Ze konden hun voorsprong van een seconde of tien handhaven op een jagend peloton waar Nolan Huysmans uit Opwijk de groepsspurt om plaats vier won. Cuylits haalde het met enkele lengtes voorsprong op Marivoet Scholiers en Omloop. Kobe Vandenabeele uit Flandriendeelgemeente Onkerzele won de prijs om de strijdlust.

Wielervrienden De Oude Smis mochten 61 starters ontvangen op hun koers die bestond uit zeven lussen van negen kilometer. In de openingsronde reed het peloton bij momenten breed over de weg, aan de meet werd de eerste tussenspurt gewonnen door Milan De Winter uit Wuustwezel voor Vandenabeele. In ronde twee werd de maat voor de tussenspurt aan de meet genomen door Vandenabeele die als snelste uit het pak kwam. Een lus later legde Thibo Van Den Abeele Marivoet Scholiers over de knie in de strijd om de tussenspurt. In de loop van de vierde ronde fietste Jarne Van Dyck uit Itegem een kleine vijftien seconden weg van de rest, het peloton riep hem even later tot de orde. Ter hoogte van Café De Oude Smis aan de meet won Omloop de premiespurt voor opnieuw Vandenabeele. Ondertussen had Chepe Flussie uit Blanden de koers verlaten. Hij ging met enkele anderen tegen de grond nadat hij zou geduwd zijn. De renner van Brain² Olympia-Tienen liep een diepe wonde in de knie, kneuzingen in de rug, een pijnlijke vinger en elleboog op.

Lus vijf bestond naar de finishzone toe uit een vluchtpoging van het duo Widar-Marivoet, Widar pakte de premiespurt. Snelle man Huysmans waakte vooraan in de grote groep, de twee leiders werden spoedig bij de lurven gevat. Ronde zes werd getekend door een spervuur van aanvallen, finaal kon veldrijder Rune Deflo uit Gooik ontsnappen en vijftien tellen sprokkelen. In de slotronde volgde een hergroepering en viel alles te herdoen. Het trio Cuylits, Marivoet Scholiers en Omloop had de beslissende versnelling in de benen en in een mum van tijd liepen ze uit. In deze volgorde kwamen ze ook over de meet, Huysmans won overtuigend de groepsspurt. Van Den Broek sloot de top vijf af, Stan Craps uit Loonbeek was als elfde de eerste uit het Oost-Brabantse.

De prijs van de strijdlust beloofde een moeilijker vraagstuk te worden dan verwacht, gezien er zes verschillende winnaars waren van de zes tussenspurten. Uiteindelijk ging deze naar strijdlustige Oost-Vlaming Vandenabeele, hij won net als de anderen één premiespurt, maar hij werd ook twee keer tweede. “Die tweede plaatsen onderweg gaven de doorslag om de strijdlust te winnen. Ik eindigde als dertiende en kijk tevreden terug op mijn eerste wedstrijd van het seizoen.”

Vandenabeele onderweg naar de prijs van de strijdlust
Vandenabeele onderweg naar de prijs van de strijdlust

Geef een reactie