logo Casalina

Matijs Van Strijthem spreidt zijn inspanningen en pakt derde seizoenszege in Werchter

Matijs Van Strijthem spreidt zijn inspanningen en pakt derde seizoenszege in Werchter
Vlnr tweede Goemaes winnaar Van Strijthem en derde Van Aerschot

De Oost-Vlaming Matijs Van Strijthem uit Kruibeke was in de nieuwelingenkoers in Werchter de eerste en de laatste aanvaller van de dag. Dat leverde de tiener van Van Moer – Logistics er de overwinning op. Dijlespurter Tuur Goemaes uit Heverlee en provinciaal kampioen Brend Van Aerschot uit Scherpenheuvel stonden paraat voor plaats twee en drie.

72 deelnemers stonden klaar om voor de Herdenkingsprijs Maurits Vanden Eynde, ze moesten 10 lussen van 6,8 kilometer afwerken

De eerste rondes bleef het peloton nagenoeg samen met uitzondering voor enkele premiespurten die gingen naar Lenn De Roovere uit Puurs, Yorhan Janssens uit Westerlo en Van Aerschot. In ronde vier nam Van Strijthem de handschoen op en trok hij in de aanval. Meer dan een kleine twintig tellen en een premie kreeg hij niet, Gerben Van Riet uit Ulbeek jaagde voor de grote groep op de leider. Witse Bertels reed vanaf ronde zes enkele doortochten op kop met een maximale kloof van 40 seconden. Op het einde van ronde 8 werd hij gegrepen. Ondertussen herstelde van Aerschot van een zadelverzakking en fietswissel. Een ronde later leek hij even in de aanval met Janssens, ook hij kende een mechanisch probleem en maakte ongeveer vijftig tellen goed, en Rik Goossens uit Wiekevorst. Kort nadien viel alles te herdoen.

In de ultieme kilometers versnelde Van Strijthem, hij hield genoeg over op Goemaes, Van Aerschot, William Van Biene uit het Luikse Andrimont en Fenne Geboers uit Halen.

De eerste drie reageren

“Het was een wedstrijd gekruid met veel demarrages. Na de derde ronde was ik ook al weg maar niet voor enorm lang. Uiteindelijk heb ik aandachtig in het peloton gekoerst. Tijdens de laatste drie kilometer was mijn moment gekomen en ben ik er alleen vandoor gegaan. Ik had net genoeg over om mijn handen omhoog te kunnen steken. Zo boekte ik mijn derde zege van het seizoen. Ik voelde me enorm sterk in Werchter en ik rijd mijn volgende koers donderdag in Couvin”, wist winnaar Van Strijthem.

Heverleenaar Tuur Goemaes was in de nieuwelingenrace in Werchter aan zijn derde podium toe

“Ik rekende op mijn sprint zoals vaak. De koers was hard, door de vele premies waarvoor enorm werd gereden. Ik dacht mee te doen, maar de rest wou dat ook. Ik besloot toen om dat niet te doen en ben blij met die beslissing. Bij die uitval van Bertels iets na halfweg verwachtte ik dat het CT Glabbeek-Maes, zij waren met veel, het verschil gingen dichten. De voorsprong was groot, maar raakte gedicht. Ik ben tevreden met deze tweede plaats. Indien ik in een betere positie de rotonde naar de meet had overwonnen, dan was er eventueel meer mogelijk. Mijn volgende uitdaging volgt woensdag in Ruislede”, aldus de Dijlespurter.

Provinciaal kampioen Brend Van Aerschot uit Scherpenheuvel reed prima en dan zakte zijn zadel in

“Ik denk dat het nemen van een vluchtheuvel aan de oorzaak hiervan lag. Ik verrichtte een snelle fietswissel, dat samen kostte me iets meer dan een halve minuut achterstand die ik moest goed maken. Ik kon gelukkig snel weer aansluiten in het peloton. De sprint om de ereplaatsen was enorm nipt, het duurde minuten vooraleer ik wist dat ik derde was geworden. Ik ben vooral blij dat ik hier mijn provinciale trui heb kunnen laten zien. Dat is ook niet onbelangrijk”, wist de derde met een BMX-verleden die vandaag (dinsdag) op het provinciaal kampioenschap tijdrijden start in het enorm Vlaams-Brabantse ahem Zolder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *