logo Casalina

Mathijs Paasschens beloond voor zijn aanvalsdrift in Paris-Troyes

Mathijs Paasschens beloond voor zijn aanvalsdrift in Paris-Troyes
Mathijs Paasschens in de aanval Foto: Bingoal-Wallonie Bruxelles

Heverleese Nederlander Mathijs Paasschens duikt al zijn derde seizoen als profrenner in. In de kleuren van Cycling Team Bingoal-WB kijkt hij uit naar de Ronde van Turkije en de Ardense klassiekers. Aanvankelijk kwamen de trainingsexploten er niet uit, maar sinds de 63ste editie van Paris-Troyes van het voorbije weekend bewandelt hij het goede pad. De aanvaller van het eerste uur hield er een mooie tiende plaats en enkele UCI-punten aan over.

Mathijs’ voorbereiding verliep prima, maar hij kreeg het goede gevoel niet meteen te pakken.

“Ik zat twee weken op stage in Spanje nabij Calpe, het weer was er niet top in januari maar het gevoel was in orde. Met een goed gevoel trok ik naar mijn eerste koers, de GP La Marseillaise. Het prima gevoel dat ik had ondervonden op stage kwam er toen niet uit en dat ging nog even duren, misschien lag het aan een gebrek aan koersritme. Daarna trainde ik nog veel, het duurde een poos vooraleer het opnieuw koers was. Eind februari volgde het Frans tweeluik Royal Bernard Drome Classic en de Faun-Ardèche Classic. Dat viel goed mee, op de eerste dag reed ik voor het team, op dag twee was ik mee met de vroege vlucht. Het voelde toch nog net iets te lastig aan. Daarna volgde vorige week een kleine stage in de Ardennen.”

Die stage in de Ardennen verliep prima en dat kwam er in Paris-Troyes ook uit.

“De vorm is goed, ik ben klaar voor hetgene wat komt, dat bleek enkele dagen terug al. Ik vond in Paris-Troyes een parcours op mijn maat, bergop was het zwaar genoeg om het verschil te kunnen maken. Dat bleek al snel, na twintig à dertig kilometer waren we weg met een groep van vijftien renners. Ik had snel het gevoel dat we ver konden raken, dit was niet zomaar de zoveelste vroege vlucht in een wedstrijd. Bij het nemen van de plaatselijke rondes hadden we continu één à twee minuten voorsprong. In de slotronde trok ik in de aanval, daardoor ging een deel overboord en bleven we met zijn tienen over. De helling daarop werd een strak tempo opgelegd, zo waren we nog met vijf over. In het slotdeel hadden we de wind mee. Op vijfhonderd meter van de meet kwamen er 10 achtervolgers bij, zodat we opnieuw met vijftien op kop reden. We reden eerst voor de zege, dan moesten we anticiperen op vijftien frissere krachten. Ik ben blij met die tiende plaats, maar wat had er mogelijk geweest indien we met zijn vijven bleven?”, vroeg hij zich luidop af. “Ach ja, iedereen zat toch op zijn limiet. Ik ben vooral tevreden over mijn goede koers.”

De komende week volgen voor Paasschens nog enkele trainingen in de Ardennen. Zijn eerstvolgende race is Cholet-Pays de Loire (28/03), La Roue Tourangelle (04/04), daarna betwist hij de Presidential Tour of Turkey (11-18/04), de Waalse Pijl (21/04) en Luik-Bastenaken-Luik (25/04).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *