logo Casalina

Maes Cycling Team Glabbeek pakt uit met beloftenteam

Maes Cycling Team Glabbeek pakt uit met beloftenteam
Het Maes Cycling Team Glabbeek op stage Beeld: Maes Cycling Team Glabbeek

Na een hele jeugdwerking op poten te hebben gezet vanaf de achtjarige miniemen tot en met de achttienjarige junioren, zowel bij jongens als meisjes, is het Cycling Team Glabbeek klaar voor een volgende uitdaging. Vanaf oktober 2023 worden er beloften toegevoegd aan de werking en is de cirkel qua begeleiding van kind tot competitieve volwassene rond.

We starten deze beloftenwerking op omdat naar ons oordeel de drop-out te groot is in de overgang van junioren naar beloften. Door de opkomst van de development teams worden heel wat renners die voor deze ploegen nog niet klaar zijn al te vroeg afgeschreven. Voor al deze renners willen we een team aanbieden waar men studies kan combineren met proberen het hoogst mogelijke te bereiken in de wielersport. Het doel is om nu een wedstrijdkern samen te stellen van vijftien tot twintig gemotiveerde renners U23 die zich volledig willen inzetten om progressie te boeken en eventueel nog een stapje hogerop te raken. Deze worden aangevuld met twee of drie oudere renners die fungeren als wegkapitein en mee trainingen en stages begeleiden. Renners uit de eigen jeugdopleiding krijgen voorrang tot toetreden aangevuld met paar nieuwkomers. We hebben dus echt wel de ambitie om met de u23 een volwaardig en strijdvaardig team te vormen binnen het Vlaamse wielerlandschap”, klonk het bij het bestuur van de geel-zwarten.

De begeleiding wordt traditioneel verder gezet met mogelijkheid tot trainingsbegeleiding , een hechte vriendengroep creëren die mekaar naar een hoger niveau tillen, eventuele stages, Ardennentrainingen, … Het wedstrijdprogramma zal in eerste instantie bestaan uit de Beker van België en wedstrijden van de nationale interclubkalender. Het doel is om ook hierin jaarlijks verder te groeien.

Zegt dit nieuwe project jou iets als renner, lid van de omkadering, mogelijke sponsor, … neem dan contact via cycling.team.glabbeek@gmail.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *