logo Casalina

Lukas Vanderlinden neemt sportieve weerwraak voor offday en doet dat in het Franse Lagrandville

Lukas Vanderlinden neemt sportieve weerwraak voor offday en doet dat in het Franse Lagrandville
Vanderlinden onderweg naar UCI-punten Credits: Davy De Blieck

Huldenbergse veldrijder Lukas Vanderlinden (19) kende een dubbel weekend. Na een offday in Kortrijk reisde hij voor sportieve weerwraak af naar het Franse Lagrandville. Dat deed de tiener op karakter en met goed resultaat, hij kwam finaal zelfs nog in de buurt van winst.

Vanderlinden had de Caps Urban Cross in Kortrijk naar voren geschoven als doel.

“Ik kwam daar nooit deftig in de wedstrijd en had een offday. Dan heb ik beslist van naar Frankrijk te gaan. Ik was er niet super gestart rond plek 10 en ben dan opgeschoven. Dan kwamen we in een groep van 5 en toen reden er nog 2 voor ons, Belmans en de Fransman Dubau. In de derde lus reden we met zijn tweetjes weg van de groep van vijf. Net voorbij halfweg haalden we Belmans in. De voorlaatste ronde wou de man de Fransman en latere derde Doubey me lossen. Ik stond op dat moment echt wel op kraken, maar heb de slag overleefd. In de laatste ronde reed die nog eens heel snel de klim omhoog maar toen we de weide indraaiden, voelde ik mijn benen niet meer. Ik ben ervan weggereden en reed snel tot op het wiel van leide Dubau, maar ik was net te laat voor winst. Door die behaalde UCI-punten, sta ik nu wel goed in de startorde, ongeveer in de vierde rij.”

De vijfde plaats in de Koppenbergcross en die tweede stek in Frankrijk zijn mooie referentiepunten.

“Mijn doel bestaat erin om veel top twintig te behalen bij de elites en voor de kampioenschappen te gaan. Ik wil voor de rest gewoon knallen. Die zware Koppenbergcross was zeker een hoogte, maar ik denk dat ik algemeen nog enkele keren in grotere wedstrijden dichter kon eindigen, mits pech zou uitblijven. Ik denk dat ik dit seizoen buiten Kortrijk en in het Nederlandse Woerden regelmatig aan het crossen ben”, besloot de sterke jongeman van het Pauwels Sauzen – Bingoal.

Lukas’ volgende veldritten omvatten de Superprestige in Boom, de Exact Crossen in Essen en in Mol.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *