logo Casalina

Lukas Malezsewski pakt vijfde nationale titel en vertrouwensboost

Lukas Malezsewski pakt vijfde nationale titel en vertrouwensboost
Lukas Malezsewski wint het BK in Houffalize Credits Kris Malezsewski

Everbergse mountainbiker Lukas Malezsewski (21) behaalde in Houffalize zijn vijfde nationale titel mountainbiken. Tussen zijn vierde en vijfde nationale titel moest de prille twintiger flink wat hordes overwinnen.

In 2019 werd Malezsewski al eens nationaal kampioen in Houffalize, kort daarop veroverde hij de Europese juniorentitel. Tegenover anderhalf jaar geleden waren er voor Lukas enkele ups en vele down, hij lijkt nu het evenwicht te herstellen.

Met de nationale ploeg liep hij op het wereldkampioenschap van 2020 corona op. In februari 2021 viel hij en liep hij een hersenschudding op. Op het einde van de zomer van 2021 liep hij het zonavirus op door oververmoeidheid.

In het eerste deel van dit seizoen wou Lukas vooral UCI-punten scoren

“Mijn gevoel verbeterde de voorbije maanden. In de wereldbeker in het Duitse Albstadt in mei werd ik 52ste. Een week later in het Tsjechische Nove Mesto viel ik op training net voor de wereldbeker. Ik had een spier in de rug gescheurd, ik startte maar reed niet uit”, keek hij met gemengde gevoelens terug. “Daarna reed ik veel kortere wereldbekers eliminator zoals in Leuven en in Zweden en werd daar telkens tweede, zo veroverde ik ook UCI-punten. Hierdoor kan ik op de wereldbekers starten op rij drie of vier in plaats van de achtste rij en dat maakt veel uit. Ik heb nu 249 UCI-punten en behoor zo tot de top 150.”

Begin juli trok Lukas op stage met ploegmaat bij Scott Creuse Oxygène Guéret Jens Schuermans

“We gingen op hoogtestage in Livigno. Daarna werd ik 32ste op de wereldbeker in het Zwitserse Lenzerheide, daar kreeg ik vertrouwen. De week nadien des te meer met een 18de plaats op de wereldbeker in Andorra. Dit schonk me motivatie.”

Daarna volgde zijn tweede nationale driekleur in Houffalize

“Ik was van plan om de wedstrijd goed in te delen. Ik wou niet te snel van start gaan. Halfweg zat ik op een minuut en 15 seconden van de eerste. Opeens versnelde ik en ging bij de rest het tempo ietwat omlaag waardoor ik begon in te halen. Bij aanvang van de slotronde kwam ik met de eerste over de meet, daarna trok ik vol door. De tweede volgde finaal op 40 seconden, de derde op 2 minuten.”

Indien hij naar het WK in Frankrijk (24-28/08) zou mogen gaan, dan hoopt hij om daar zo hoog mogelijk te scoren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *