logo Casalina

Lowie Paulus de snelste van het pak bij de elfjarige miniemen in Betekom

Lowie Paulus de snelste van het pak bij de elfjarige miniemen in Betekom
Vlnr tweede Seppe Carlly winnaar Lowie Paulus en derde Lowie Van De Kerkhof

Lowie Paulus uit Opvelp bezegelde zijn koers in Betekom met de zege in Betekom. Hij verwees Dijlespurter Seppe Carly uit Mechelen naar de tweede plaats en Lowie Van De Kerkhof uit Herselt naar positie drie. Deze laatste, een renner van het Cycling Team Glabbeek, poogde te ontsnappen maar werd bij de lurven gevat.

De elfjarige miniemen, ze hadden vijftien kilometer af te leggen.

De wedstrijd bleef voor het merendeel gesloten, het peloton leek af te wachten. Naar het einde toe volgden enkele versnellingen, tijdens de voorlaatse ronde poogde Van De Kerkhoft te ontsnappen, hij kreeg geen ademruimte. Ze trokken met de volledige grote groep naar de streep. De drie eersten waren net iets sneller dan de rest, ze hadden namelijk een lichte voorsprong bij elkaar gespurt. Lowie Paulus van Brain² – Olympia Tienen mocht zich de snelste heten.

In dit gezelschap was Matthijs Verschueren uit Baal een nieuwkomer. De nieuwe pupil van het organiserende YCT Demer en Dijle én zoon van voormalig veldrijder Bart Verschueren kon zich doorheen de race goed handhaven in het peloton. Hij plaatste zich als negentiende, het gevoel zat goed en fier was hij ook een beetje, een opstapje naar meer.

Bij de meisjes was Fia Martino van de AA Drink – Young Lions de primus voor Marthe Hannes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *