logo Casalina

Lore De Schepper pakt haar eerste wereldbekerselectie en start in Tabor

Lore De Schepper pakt haar eerste wereldbekerselectie en start in Tabor
Lore De Schepper is enorm blij met haar selectie en vooruitgang

Tweedejaarsjunior Lore De Schepper (16) uit Bonheiden viel onlangs een bijzondere eer te beurt. De tiener van de AA Drink – Young Lions ontving zeer recentelijk een wereldbekerselectie voor de cyclocross van het Tsjechische Tabor van komende zondag. Dit betekent een primeur voor de scholiere die in het zesde jaar Wetenschappen-Wiskunde zit in het College Hagelstein in Sint-Katelijne-Waver.

Ze begon het seizoen met achtste plaatsen in Kessel en Vorselaar, op de Balenberg en in Nossegem werd ze respectievelijk tweede en winnares telkens bij de vrouwelijke elite. Tussen de internationale top behaalde ze voorbije weekend een negentiende stek in het Nederlandse Oisterwijk.

“Ik had gehoopt om ooit eens geselecteerd te worden voor de wereldbeker dit seizoen, maar had het zeker zo snel nog niet verwacht. Ik denk vooral dat ik deze selectie te danken heb aan een goede voorbereiding op de weg op de winter, maar ook door mijn grote vooruitgang sinds vorig seizoen. Ik kon veel krachtiger uit de hoek komen. Daaruit volgden de goede resultaten in de voorbije crossen”, stak De Schepper van wal. “Ik ben vooral benieuwd waar ik sta op internationaal niveau; maar ik denk wel dat het parcours van Tabor iets voor mij moet zijn, dus ik hoop daar goed te kunnen rijden. Als ik daar dan goed kan rijden, volgen hopelijk dan nog wereldselecties.”

Buiten Lore werden Fleur Moors, Shanyl De Schoesitter en Xaydee Van Sinaey geselecteerd bij de vrouwelijke jeugd

“Ik ken vooral Xaydee en Fleur van onlangs mee samen te zitten in de Belgische selectie op de weg en dit voor de driedaagse Watersley ladies Challenge in Nederland. Mountainbikester en veldrijdster Shanyl ken ik iets minder, maar haar had ik wel al vaker gezien op de crossen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *