logo Casalina

Lionel Taminiaux is klaar voor Ronde van Vlaanderen en overgang naar Alpecin-Fenix

Lionel Taminiaux is klaar voor Ronde van Vlaanderen en overgang naar Alpecin-Fenix
Lionel Taminiaux met de ploeg op verkenning in de Ronde van Vlaanderen Foto: Bingoal - Wallonie-Bruxelles

Lionel Taminiaux (24) rijdt deze zondag de Ronde van Vlaanderen, het zal één van zijn laatste koersen worden in het shirt van Bingoal-Wallonie Bruxelles. De snelle man uit de streek van het Hoegaardse opteert voor een avontuur in de vroege vluhct. Volgend seizoen toert hij immers rond in een outfit van Alpecin-Fenix.

Taminiaux zal zijn sprintersbenen niet kunnen etaleren, proberen meeglippen in de vlucht van de dag is de opdracht.

“Ik hoop om het seizoen goed te kunnen eindigen in de Ronde van Vlaanderen. Liefst met een vroege vlucht om mij te tonen. Ik verwacht zondag echt Flandrienweer. Ik keek hier wel al even naar uit, maar de conditie is zeker nog niet hoe ze had moeten zijn, ze is absoluut niet zo goed als tijdens het voorjaar. Toen voelde ik mij klaar, nu is dat iets minder precies. Na de Ronde van Vlaanderen rijd ik nog zeker voor Bingoal W-B De Panne.”

Taminiaux kijkt al enorm hard uit naar volgend jaar.
“Ik ben benieuwd naar iets nieuws na twee jaartjes Wallonie-Bruxelles. De professionnele aanpak die ze naar voren schuiven en de mogelijkheid van de ploeg om te groeien waren zaken die me aanspraken, wat volgend seizoen mijn rol exact zal inhouden, daar zijn we nog niet uit. De gesprekken met de gebroeders Roodhooft verliepen meteen heel goed en zeer opbouwend en ze geloofden enorm in me. Ze boden mij ook meteen aan om drie jaar te tekenen, dat verschaft me enorm veel vertrouwen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *