logo Casalina

Lionel Taminiaux door weer, wind en sneeuwstorm in de Presidential Cycling Tour of Turkey

Lionel Taminiaux door weer, wind en sneeuwstorm in de Presidential Cycling Tour of Turkey
Taminiaux hoopt op een goede zevendaagse Credit: Alpecin-Fenix

Snelle man Lionel Taminiaux (24) uit Herent start zondag in de Presidential Cycling Tour of Turkey (11-18/04). Door een sneeuwstorm moest hij daags voor de openinsrit nog van hotel veranderen, de eerste drie dagen zal hij in Konya verblijven met zijn Alpecin-Fenixteam. Hij reed vorig seizoen al een meerdaagse in Antalya, maar verwacht nu iets helemaal anders.

“Dat is hier tot nu toe al een wreed spel geweest. Toen we van de luchthaven naar het hotel werden vervoerd begon het met veel regen tot sneeuwstormen. Gezien de temperaturen rond het vriespunt bleef al die sneeuw liggen en werd de openingsrit ingekort, gelukkig maar want de aankomst lag bergop. Nu openen we zondagnamiddag en rijden we een soort criterium van om en bij de 72 kilometer, uitgezonderd de plaatselijke rondjes dan”, opent Taminiaux. “De trip van ons eerste naar ons tweede hotel nam drie uur in beslag.”

Met Meisen, Krieger, Modolo en Vine komen er vier renners aan de start die dit seizoen hun competitiedebuut maken.

“Meisen, Philipsen, Krieger en Modolo zijn allemaal snel, het is nog niet duidelijk wiens kaart we gaan trekken. Gezien het hun debuut van het seizoen is, zullen we eerst bekijken hoe ze erop reageren. Zwiftrijder Vine kijkt uit naar de etappe die bergop eindigt, het zou een goede test voor hem moeten zijn. De omstandigheden zullen bepalen wie een kans krijgt om zich te tonen in een etappe. Ik vermoed dat vele ploegen zoals bijvoorbeeld Bardiani en Deceuninck-Quick-Step zullen aansturen op een massaspurt”, wist de kamergenoot van Philipsen te vertellen. “Dit is voor mij een leuke ervaring in deze eerste rittenkoers van het jaar voor mijn nieuwe team. Ik heb de hardheid nodig van deze ritten voor wat nog komen moet. Meestal kom ik goed uit een meerdaagse van een week. Na deze week kijk ik uit naar wat er komt in mei en juni.”

Taminiaux en zijn ploegmaats vallen vanaf zondagnamiddag te bekijken op Eurosport in hun raid naar succes in de Presidential Cycling Tour of Turkey.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *