logo Casalina

Leuvense wielrenner, leraar en coach Simon Van Roy schippert tussen drukte en rust

Leuvense wielrenner, leraar en coach Simon Van Roy schippert tussen drukte en rust
Simon Van Roy beklimt de Dorpstraat in Neerijse

Eliterenner z/c, leraar lichamelijke opvoeding en personal coach Simon Van Roy (34) uit Leuven kan nu aan zijn spreekwoordelijke winterslaap beginnen gezien deze periode of dat zou je toch denken. Het koersseizoen zit er immers op voor de dertiger van Team Siktivity. Hij is actief aan het GO atheneum KA Tervuren en het Sint-Jozefscollege in Aarschot, maar zag recentelijk de herfstvakantie van zijn leerlingen verdubbelen. Van Roy traint verschillende jongeren en minder jongeren op de fiets. Door de verstrengde coronamaatregelen heeft hij veel werk omdat hij steeds alles opnieuw moet plannen en herplannen.

Kan deze leraar LO voorlopig enkel zijn trainingbroek strijken of komt er veel meer bij kijken?

“Ik ben actief als leraar LO in GO Tervuren maar ook als secretariaatsmedewerker in het Sint Jozefscollege Aarschot. Als leraar LO is het nog afwachten wat de ‘definitieve’ richtlijnen gaan zijn na de herfstvakantie, de eerste graad blijft in principe fysiek les hebben maar als de regel blijft dat je maar met vier kan sporten zitten we wat in de puree. Als secretariaatsmedewerker blijven we in ieder geval werkzaam, ik kom in actie werk op de middenschool, de eerste graad, dus in principe gaan die lessen door, zelfs vanop afstand werken is geen probleem”, geeft hij een overzicht van zijn scolaire activiteiten.

Als trainer in bijberoep mocht hij door het amalgaam van steeds veranderende coronaregels overuren kloppen.

“Het is al wat geweest, vanaf maart moet ik niet anders doen dan jaarplannen hertekenen, inspelen op nieuwe maatregelen en anticiperen op mogelijke wedstrijden, die dan weer wegvallen, terug hertekenen,… periodiseren is geen sinecure. Verder doe ik mijn evaluatiegesprekken nu online en merk ik dat de meeste atleten wel gedreven zijn om het beste van zichzelf naar boven te halen. De lopers organiseren makkelijk een ‘persoonlijk’ wedstrijdje met een welbepaald doel in het achterhoofd. De crossers trekken zich op aan de kalender die ze al reden en proberen nu ofwel terug te schroeven of net nog een tandje bij te steken om hopelijk te kunnen crossen richting eindejaarsperiode. Met Ruben Cumps heb ik dan nog een beachracer, die kalender zien we eerder opschuiven richting eind januari en daar proberen we dan ook onze pijlen op te richten. Duatleten werken momenteel aan hun zwakte en wegrenners doen hun normale opbouw naar de voorjaarsperiode. Puur qua veldwerk kan ik ook nog wel trainingen geven want meestal doe ik dit man op man of per twee, dat vormt voor de Covid 19-regels geen probleem”, wist de dertiger die afkomstig is uit het Lubbeekse gehucht, Sint-Bernardus.

Zijn Team Siktivity heeft één transfer te melden.

“Nico Janssens uit Tielt komt over van BAIK Nossegem. Met onze renner Jonas Heymans uit Willebringen gaat alles goed. Hij liep een zware hersenschudding op tijdens de koers van Nieuwrode, maar is terug vol ambitie naar volgend jaar toe. We zijn heel blij dat we al onze renners kunnen behouden en dat we echt een geheel vormen als ploeg. Onze ambitie is dezelfde als vorig jaar, hier en daar een amateurrondje meepikken, koersen winnen in nevenbonden en zelfs elitekoersen, met Ooms hebben we iemand die mogelijks het WK duatlon in Zofingen meepikt. Met de ploeg doen we wel mee aan de halve marathon van Kasterlee, deze is afgepijld en we kunnen daar dus vrij starten. Door tijdsintervals kan dit dan ook volledig coronaproof.”

Stijn Van Roy en Ruben Cumps van Team Siktivity in het lichtblauw en centraal in beeld
Stijn Van Roy en Ruben Cumps van Team Siktivity in het lichtblauw en centraal in beeld

Van Roy heeft eindelijk eens een fysiek rustige winter.

“Voor mij persoonlijk is het de eerste keer op zeven jaar dat ik nog is een “normale” winter in kan. Los van het gegeven dat ik het heel jammer vind dat De hel van Kasterlee werd afgelast, doet het wel eens deugd om mijn lichaam meer rust te gunnen. Anders neem ik hier en daar eens een rustmoment maar nu krijg ik de kans om nog eens een normale opbouw te verrichten. Hopelijk legt me dit geen windeieren en kan ik mijn koersniveau terug wat opkrikken, want het coronajaar was absoluut niet vet. Het ging wel beter de laatste maand wanneer je terug elke week kan koersen en niet om de twee weken, ik heb ritme nodig wil ik nog iets of wat uit te voeten komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *