logo Casalina

Leuvense renster Ellen Feytens kiest voor Italiaans avontuur

Leuvense renster Ellen Feytens kiest voor Italiaans avontuur
Ellen Feytens (r) werd in het verleden al geselecteerd voor de nationale ploeg

In 2021 rijdt Leuvense klimster Ellen Feytens (20) voor het Italiaanse Finotti – Molino Filippini Women Cycling Team. Het voorbije seizoen reed ze in de kleuren van het Oekraïnse Lviv Cycling Team en met hen behaalde ze enkele keren top vijftien en haalde ze de meet van de Italiaans UCI-koers, de Giro dell Emilia Donne.

Door de covid 19-toestand is ze nu even werkloos als zelfstandig kapster en als renster zit er nu weinig anders op dan trainen.

“Het is wel een serieuze domper dat ik mijn beroep niet kan uitoefenen als gediplomeerd kapster. Mijn uitlaatklep is dan trainen met de koersfiets. Ik vind dat op zich ook wel leuk, goed blijven is ook een doel. Anders kom je er niet. Bij goed weer durf ik ook al eens naar de Ardennen fietsen om bergop te trainen, dat is toch nog steeds wat ik het liefste van al doe”, geeft Feytens toe die uit Wilsele afkomstig is. “Mijn eerste koers is normaal gezien eind februari gepland, dat zou Brussel-Opwijk (28/02) zijn. Ik heb daar goede herinneringen aan omdat ik enkele jaren geleden als junior er vierde werd tussen de vrouwelijke elite. Dat was een ervaring op zich. Jammer genoeg weten we nog niet wat er ons te wachten staat, we kunnen nu bijvoorbeeld ook niet op stage naar Italië om het klimmen te trainen.”

Haar nieuwe formatie is een Italiaanse clubteam dat zowel grote UCI-koersen in Italië als in België zal rijden.

“Uiteraard streef ik altijd naar het beste, uiteraard start je iedere koers om te winnen. Uiteraard valt dat zeer moeilijk te halen, maar dat wilt niet zeggen dat je het niet moet proberen. Zelf zou ik komend seizoen graag het provinciale kampioenschap winnen en/of een kermiskoers. Ik ben benieuwd naar de wedstrijden in Italië, hopelijk evolueert heel deze gezondheidscrisis eens positief en kan ik ginds ook doelen stellen. Het niveau kan ik voorlopig niet inschatten. Ik reed er vorig seizoen al de Giro dell Emilia Donne, dat was stevig tussen de profs, maar ik reed uit.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *