logo Casalina

Leuven ontvangt zondag wereldtoppers MTB Eliminator

Leuven ontvangt zondag wereldtoppers MTB Eliminator
Op zondag 5 juni zakt de MTB Eliminatorwereld af naar het Leuvense centrum

De tweede manche van de wereldbeker MTB Eliminator vindt deze Pinksterzondag plaats in Leuven. De beste renners en rensters vanuit de hele wereld zakken af naar het stadscentrum voor spectaculaire races. Vanaf 14.35 uur kan je hen gratis komen aanmoedigen op het Ladeuze- en Hooverplein.

Voor het derde jaar op rij kunnen sportliefhebbers in Leuven genieten van één van de nieuwste disciplines in het mountainbike. In 2020 kwam het wereldkampioenschap naar Leuven, nu gaat het, net als in 2021, om een wereldbekermanche, de tweede van het seizoen na Abu Dhabi.

“We zijn verheugd om de top van deze sport opnieuw te verwelkomen in onze stad. De voorbije twee jaar konden er slechts een beperkt aantal toeschouwers genieten van deze spectaculaire sport omwille van de coronapandemie. Dit jaar hopen we dat heel wat Leuvenaars en regiogenoten de weg naar het Ladeuze- en Hooverplein vinden. Het is dan ook een fantastische discipline om live te bekijken. De snelheid waarmee de renners en rensters over het parcours en de hindernissen knallen is op z’n minst verbluffend te noemen”, zegt schepen van sport Johan Geleyns.

MBT Eliminator

Eliminator is een korte, spectaculaire sprintvariant van het mountainbiken. De renners leggen zo snel mogelijk een parcours van 500 meter met verschillende kunstmatige hindernissen af. In wedstrijden van vier deelnemers gaan de eerste twee telkens door naar de volgende ronde. Zo gaat het door tot de finale. Daarin strijden de vier beste mannen en de vier beste vrouwen om de overwinning. Heverleese Sara Michielsens stond aanvankelijk op de deelnemerslijst, maar is geen specialiste van het korte werk. Ze zal zondag de marathonrace in Theux betwisten.

Michielsens in actie op het WK MTB eliminator in Leuven
Michielsens in actie op het WK MTB eliminator in Leuven in 2020

Tweede manche wereldbeker 2022

“Dat dit evenement naar Leuven blijft komen is een bevestiging van onze status als Europese sportstad. Deze spectaculaire sport trekt wereldwijd verschillende miljoenen mensen naar hun scherm om de manches te volgen. Zo komen de troeven van onze stad wereldwijd in beeld”, besluit een enthousiaste schepen Geleyns.

De wedstrijden gaan officieel van start om 14.35 uur. De finales worden vanaf 15.40 uur op gang gefloten.

Kinderinitiatie

Tussen de kwalificaties en de finalewedstrijden door, kunnen 6- tot 12-jarigen zelf eens proeven van deze nieuwe discipline. Dat kan volledig gratis. Vooral inschrijven is nodig. Dat kan via www.leuven.be/eliminator.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *