logo Casalina

Leuven lanceert unieke WK-wieleroutfit

Leuven lanceert unieke WK-wieleroutfit
De mannelijke versie van de wieleroutfit

Met de komst van de 2021 UCI Road World Championships zijn alle ogen uit de sportwereld in september gericht op Leuven. De stad wil haar inwoners alvast in de sfeer laten komen en heeft een unieke wieleroutfit laten ontwerpen, door Leuvens ontwerpster Lotte Martens. De outfit is een echt collectors item en is maar in beperkte oplage beschikbaar.

Leuven vormt eind september het decor voor de wegritten van het WK Wielrennen. Na de start in Antwerpen trekken de renners in de richting van Leuven, waar ze verschillende lokale rondes afwerken. De koers komt met andere woorden thuis in Vlaanderen en Leuven, want iedere week trekken hier duizenden recreatieve fietsers de baan op om hun kilometers te malen. Wieleramateurs kunnen dat binnenkort in een unieke WK-outfit die de stad Leuven liet ontwerpen.

Collectors item

“Ik ben natuurlijk fier dat we deze Leuvense WK-outfit kunnen voorstellen aan alle sport- en wielerliefhebbers. De outfit wordt een uniek verzamelstuk, daar de oplage niet zo groot is. Fans die dit collectors item willen bemachtigen, plaatsen dus best snel hun bestelling. Ik kijk er alvast naar uit om het mijne aan te kopen en om er mijn eerste fietstochtje in gepaste outfit mee te maken! Want de eerste challenge van TeamLeuvenFietst heb ik nog in een gewone outfit afgewerkt. Binnenkort kan ik de challenges voltooien in onze nieuwe prachtige tenue, wat ongetwijfeld voor een extra boost zal zorgen”, zegt schepen van sport Johan Geleyns.

De vrouwelijke versie van de wieleroutfit
De vrouwelijke versie van de wieleroutfit

Op en top Leuvens

“Als schepen van handel wil ik ook de ontwerper van deze outfit in de verf zetten, want Lotte Martens was als lokale textielontwerper ook een van de tien laureaten voor Ambacht In De Kijker, vorig jaar. Dit is dus op alle vlakken een Leuvense WK-outfit en daar mogen we als stad terecht fier op zijn”, aldus Geleyns. “Textiel ontwerpen en ontwikkelen is de basis van mijn bedrijf en vult mijn dagen”, vertelt ontwerpster Lotte Martens. “Als ik ruimte heb voor ontspanning, vind je me op twee wielen in Leuven en omstreken. Een fietsoutfit ontwerpen combineert twee van mijn passies! Een fietsoutfit is functioneel maar doorgaans niet zo heel mooi. Ik vond het tof om, in het kader van het WK in mijn thuisstad, een print te ontwikkelen waar je wel graag mee door de straten rijdt”, vervolgt ze.

Leuven in de spotlight

De wieleroufit is een samenwerking tussen de Leuvense sportdienst en vzw Leuvenement. “Met Leuvenement werken we maar wat graag mee aan het WK wielrennen”, zegt schepen van evenementen Denise Vandevoort. “Dit topevenement zal immers onze troeven aan de hele wereld tonen. Niet alleen de prachtige gebouwen, maar ook de geweldige Leuvense sfeer én onze legendarische creativiteit, die ook weer blijkt uit dit schitterend ontwerp.”

Schepen Vandevoort is ook om een persoonlijke reden blij dat Leuven het WK Wielrennen binnenhaalde. “Als dochter van een fietsenmaker zit fietsen in mijn bloed. Thuis leerden we fietsen voor we leerden lopen. Met vader gingen we regelmatig naar de koers kijken en Eddy Merckx was onze favoriet! In de jaren 80 en 90 fietste ik onder andere in de Alpen. En ook nu nog doe ik alle verplaatsingen met de fiets. Binnenkort dus in deze nieuwe outfit.”

Het aanzicht van de wielerbroek in primeur
Het aanzicht van de wielerbroek in primeur

Vanaf vandaag te koop

Sport- en fietsliefhebbers kunnen de wieleroutfit vanaf vandaag bestellen via www.leuven.be/wieleroutfit. De prijs bedraagt 85 euro voor een complete outfit: een truitje met korte mouwen en een korte broek met bretellen. Er zijn ook kindermaten beschikbaar. Bestellen kan tot en met maandag 26 april. In juni kunnen kopers hun outfit afhalen in het stadskantoor.

KU Leuven onderzoekt impact WK

Niet alleen komt het WK Wielrennen dit jaar naar Leuven, de stad draagt in 2021 ook de titel van Europese Sportstad. In samenwerking met KU Leuven onderzoekt de stad de impact hiervan op haar inwoners. Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer twintig minuten https://www.leuven.be/bevraging-sportevenementen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *