logo Casalina

Leuven is klaar voor een spetterend WK wielrennen

Leuven is klaar voor een spetterend WK wielrennen
De Bondgenotenlaan ondergedompeld in wereldkampioenenkleuren

De voorbije weken werd het elke dag wat meer zichtbaar dat het WK wielrennen in Leuven neerstrijkt. Nu is het eindelijk zover: vanaf morgen strijdt het wielerpeloton voor de felbegeerde regenboogtrui in de Leuvense straten. “Leuven is er helemaal klaar voor. Het WK wielrennen is een unieke gebeurtenis die we maar één keer in ons leven zullen meemaken in onze stad”, zegt burgemeester Mohamed Ridouani.

De komende drie dagen worden er vijf wegwedstrijden gereden, waarin de wielerpelotons in totaal 29 keer de lokale ronde in Leuven zullen afleggen. “Onze prachtige stad is het decor van een wereldevent. Heel veel mensen hebben hier lang naar uitgekeken en er is keihard gewerkt om alles in gereedheid te brengen door stadsmedewerkers, politie, de organisatie, alle partners …”, zegt burgemeester Ridouani.

De voorbije dagen was er al een bedrijvigheid van jewelste in de stad. Vandaag, donderdag, start het wielercircus met een verkenning van de lokale ronde voor de profrenners in de voormiddag. In de namiddag blijft het parcours afgesloten en kunnen de vele wielertoeristen die Vlaanderen rijk is de Flandrienlus en de lokale ronde van het officiële parcours in alle rust testen. “Er zijn 3.500 mensen ingeschreven voor dit unieke evenement. In Leuven hebben we een beleid dat zoveel mogelijk mensen wil laten sporten. En zien sporten, doet sporten. Daarom doet het mij veel plezier dat ook gewone sportievelingen de kans krijgen om het mooie WK parcours zelf te beleven”, zegt schepen Johan Geleyns.

En dan is het eindelijk zover. “De Belgen zijn er klaar voor, en wij ook. Het wordt een spetterend wielerfeest, met duizenden supporters langs het parcours en in de fanzones ”, zegt burgemeester Ridouani. “Laten we er samen iets moois van maken. Sport verbindt en brengt mensen samen. En laat dat nu iets zijn waar we zo goed in zijn in Leuven. En met het startschot in zicht, ben ik weeral zo trots op tot wat onze stad in staat is.”

Informatiecentrum WK wielrennen

Met al je vragen over het WK wielrennen kan je terecht bij het Informatiecentrum WK wielrennen. De medewerkers daarvan zijn per mail en telefonisch bereikbaar, ook tijdens het WK.  Zit je met vragen, of heb je een probleem, dan kan je bij hen terecht. Zij staan klaar om je te helpen en een oplossing te zoeken.

Het WK-informatiecentrum is vanaf vandaag tot zondag bereikbaar van 7.30 tot 20 uur, via het nummer 016 27 47 47. Je kan ook steeds mailen naar flanders2021@leuven.be.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *