logo Casalina

Lennert Teugels op zoek naar het exotische in de Tour du Rwanda

Lennert Teugels op zoek naar het exotische in de Tour du Rwanda
Lennert Teugels in het geel-zwart en gele helm ligt op de loer voor een goed klassement in Rwanda

Opwijkse wielerprof Lennert Teugels zal komende zondag zijn eerste achtdaagse betwisten, het gaat om de dertiende editie van de Tour du Rwanda. De twintiger van Tarteletto-Isorex is tuk op een deftig klassement en is benieuwd waar de beklimmingen in de Pays des milles collines hem heen zullen brengen. Hij beseft ook wel dat de ploegen uit de Pro Tour maar ook de plaatselijke renners stuk voor stuk te duchten opponenten zijn. Een kleine twee weken geleden behaalde Teugels nog een 28ste plaats in de eindstand van de Ronde van Valencia.

De Tarteletto-Isorexformatie vloog voorbije vrijdag van België naar Kigali, met een tussenstop in Amsterdam.

“Ik kwam met zeer goede vorm uit die Spaanse vijfdaagse. Je voelt onmiddellijk dat je dan precies sneller aan het rijden bent. Dat is bemoedigend voor de conditie die nog komen moet”, steekt hij van wal. “Van de duizenden hellingen heb ik allesbehalve angst, als ik niet kan volgen dan bekijken we hoe eventueel tijdsverlies kan beperkt worden. Ik zit vooral in met die afdalingen, het is daar momenteel het regenseizoen en ik hoop dat er vooral geen knotsgekke afdalingen bij regenval bij zitten. In tegenstelling tot bij ons is corona momenteel ginds niet zo’n probleem. Een ander gegeven zijn de muggen, die zijn zeer aanwezig maar vooral onder een hoogte van 1.500 meter. We hebben het geluk dat ons hotel op 1.600 meter hoogte ligt, de risico’s zijn dus eerder klein in combinatie met malariapillen.”

Als hij zou moeten kiezen tussen ritwinst en een goed klassement dan…

“Zou ik eerder klassement voor een klassement gaan. Ik denk dat de B&B Hotels-ploeg met Rolland en Pacher toch kunnen bekeken worden als favorieten. Verder zijn er toch de Eritreërs en Ethiopiërs, die zijn daar praktisch elk jaar eindwinnaar geweest. Ik denk dat de eerste rit nog wel iets voor onze sprinter Alfdan De Decker kan zijn, daar kunnen de zuivere spurters goed voor de dag komen. Voorts is het meer voor de klimmers, maar Alfdan klimt zeker niet slecht. Als hij echt goed is kan hij wel drie of vier ritten overleven, denk ik”, geeft de klimmer uit het Pajottenland weer. “Ik wil hier vooral van genieten, ik vind zo’n avontuur zalig.”

De Tarteletto-Isorexploeg vloog voorbije vrijdag acht uur naar Kigali. Op zaterdag namen ze tijd om te recupereren met los te rijden. Hun wedstrijd begint op zondag 1 mei. Ze starten dagelijks tussen negen en tien uur ’s ochtends op de warmte en ook de regen te ontwijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *