logo Casalina

Lennert Teugels grijpt net naast top tien op WK E-racing

Lennert Teugels grijpt net naast top tien op WK E-racing
Lennert Teugels (in geel-zwart) kan zowel virtueel als in de realiteit deftig een helling op

Tot in de laatste kilometer reed Lennert Teugels op het WK E-Racing in het denkbeeldige Watopia bij de vijf besten ter wereld. Aan de finish leek hij tiende te zijn geëindigd, maar de Noor Jonas Hvideberg was hem op het laatste nippertje een fractie te snel af voor de tiende plaats. De twintiger die voor Tarteletto-Isorex uitkomt op de weg kijkt terug op een prima wedstrijd.

De deelnemers reden een wedstrijd van om en bij de vijftig kilometer die eindigde in een klim van 900 meter met een stijgingspercentage van ongeveer negen procent.

“Vooral het klimmetje was voor mij te kort, E-racing hoeft iik niet veel langer dan een uurtje te duren. Je kan het qua intensiteit vergelijken met cyclocross.”

Teugels reed in een kopgroep van om en bij de dertig renners naar de meet. Daarbij onder andere landgenoten Victor Campenaerts, die enkele snedige versnellingen plaatste, mountainbiker Jens Schuermans, veldrijder Eli Iserbyt, latere zesde en Belgisch kampioen Lionel Vujasin, Teugels, wegrenner Harm Vanhoucke en toppers zoals Rigoberto Urán en Edvald Boasson Hagen.

“Ik heb lang positie vier à vijf gereden diep in de finale, dat was ook het plan: om vroeg aan te gaan op de slothelling. Jammer dat ik nog net buiten de top tien val maar goed, ik kan ermee leven. Ik behaalde een positie die ik ongeveer verwachtte.”

Finaal kon de Duitser Jason Osborne de eerste wereldtitel E-racing op zak steken na een aanval vlakbij de meet. Teugels op zijn beurt betwist de komende periode, steeds op donderdagavond, de Beneliga, dat is een Belgisch-Nederlandse Zwiftleague.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *