logo Casalina

Len Dejonghe zag prima voorbereiding uitmonden in een goede GP Vermarc

Len Dejonghe zag prima voorbereiding uitmonden in een goede GP Vermarc
Len Dejonghe neemt de leiding van de kopgroep op het Rot in Nieuwrode

Wilselse belofte Len Dejonghe (20) kon voorbije cyclocrosswinter gelukkig blijven verder ploeteren in de modder, maar wel tegen de profs. In zijn eerste wegkoers op de Grote Prijs Vermarc Sport in en rond Wezemaal was het niet anders. Hij nestelde zich wel iets voor halfweg koers in de kopgroep van 32, hij was er de enige veldrijder samen met Laurens Sweeck en Toon Aerts. Als enige vluchter van Group Hens – Maes Containers trok hij zelfs enkele keren de kop van de leidersgroep, finaal kwam de 24ste plaats hem toe.

In de derde ronde begon de actie voor Dejonghe.

“Het groepje met Wellens was net vertrokken. Op de flanken van het Rot dichtte Cavendish de kloof naar de leiders. Dat gebeurde redelijk snel. Kort daarna reden we met zijn 32 vooraan. Ik heb mijn deel van het werk gedaan zodat de groep vooraan zou blijven, uiteraard was het bij deze ook mooi meegenomen dat ik in eigen streek zo in beeld kwam”, keek hij terug op zijn wedervaren.

De aanvangsfase hield een hoge snelheid in, in de kopgroep ging dat tempo daarna naar beneden.

“In de eerste rondjes lag de snelheid enorm hoog, eens we weg waren met de grote leidersgroep ging dat tempo op een moment pardoes naar beneden. Ik had allesbehalve verwacht dat het peloton ons nog helemaal op het einde kon inhalen, maar dat geschiedde”, herinnert hij zich. “De zes die in de finale nog weg raakten, kregen voorsprong in een afdaling. Naar het einde van het afrijden van het Rot, bleef ik lang op twintig meter hangen en twijfelde ik wat. Dat had ik niet moeten doen, ik had op dat moment nog de benen om hen te volgen. Het was niet makkelijk om als crosser je eerste koers te rijden en die knop om te draaien. Van de crossers zaten er enkel twee toppers vooraan met Sweeck en Aerts, dat ik daarbij zat is mooi. Ik ben tevreden over het gevoel dat ik onderweg aanvoelde. Mijn wedstrijd vertelt meer dan mijn eindresultaat. Ik ben blij dat mijn geleverde trainingsarbeid loont, ik heb hier hard voor gewerkt.”

Dejonghe start halfweg juni in een Oostenrijkse meerdaagse de Oberösterreichrundfahrt (UCI 2.2) met zijn Group Hens РMaes Containers. Ze bereiden zich voor op deze rittenkoers met aan stage in het Spaanse Altea, nabij Alicante.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *