logo Casalina

Len Dejonghe staat er terug

Len Dejonghe staat er terug
Len Dejonghe geeft het volle pond in Brussel Foto: Yefrifotos

Na enkele weken fysieke en mentale rust staat Wilselse veldritbelofte Len Dejonghe stilaan terug tussen de mensen. Het voorbije weekend sprokkelde de Leuvenaar van Group Hens – Maes Containers een negentiende stek in de Meetjeslandcross in Eeklo en een 21ste stek in de Brussels Universities Cyclocross.

“Na die pauze kan ik me nu meer focussen op het crossen. Ik heb ook meer tijd om te trainen en te rusten. Ik heb op één of andere manier minder met pech af te rekenen. Dat helpt me ook vooruit. De cross in Hamme verliep goed, het weekend daarna was minder en dit weekend was in orde. Ik ben er heel tevreden mee.”

In Eeklo begon het allesbehalve goed. Len werd opgehouden door een valpartij in de eerste bocht. Na één ronde kwam hij als 25ste door. In ronde zes van de negen was het bikkelen geblazen voor positie zestien. Naar het einde van de race toe gaf hij terrein prijs en bolde hij als negentiende binnen. Ook in Brussel kwam hij na de openingslus als 25ste door. Na een inhaalwedstrijd reed hij als achttiende, na een fietswissel en een ultieme remonte werd hij 21ste.

“Ik vond vooral het rijden in de sneeuw enorm prettig, dat mag ieder weekend zo gebeuren.”

Volgende week sluit hij zijn seizoen af in de Waaslandcross in Sint-Niklaas en de Sluitingsprijs in Oostmalle.

“Omdat het seizoen er zo goed als opzit ga ik in mijn laatste trainingsweek niets te geks doen. Er zit een dag met een zware training tussen en de rest verloopt rustig. Volgend weekend eens gaan voor top vijftien proberen te gaan, maar ik vrees dat dit een zeer moeilijke opdracht zal worden. Wie niet waagt, niet wint”, besluit hij strijdvaardig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *