logo Casalina

Laurens De Ridder is de primus bij de wielertoeristen in Meensel-Kiezegem

Laurens De Ridder is de primus bij de wielertoeristen in Meensel-Kiezegem
De renners in één van hun doortochten aan de meet in Meensel-Kiezegem

Op vrijdagavond was het traditioneel Meenselkermis met een avondkoers voor wielertoeristen. Deze wedstrijd in samenwerking met WTC Boerenhof was al vanaf de aanvang de moeite waard om te volgen. Ze trokken met 91 renners van start. Je kan hier nog eens nalezen hoe het er vorig jaar aan toeging, toen won Bjorn Jacquemin uit Testelt er. Laurens De Ridder uit Everberg won deze editie in de massaspurt.

De renners moesten tien lussen van vijf kilometer overwinnen, goed voor een totaal van vijftig kilometer. 

De zin om te koersen was zeer groot onder de aanwezige renners. Bij de eerste doortocht aan de aankomst kregen we de eerste aanval van twee renners. Leuvenaar Lander Haspeslagh en de struise Sidney Van Gestel uit Herselt kozen het hazenpad. Ze liepen een seconden of vijftien uit, in ronde drie liep hun avontuur ten einde. Daarna volgde een uitval van Sooi Wuyts uit Wortegem, ook zijn bonus ging niet hoger dan vijftien tellen. Leuvenaar Marnix Lijnen poogde het nog enkele keren met pittige versnellingen, ook Arne Bauters uit Bertem reed even weg.

De superpremie geschonken door Kris Pittonvils , zaakvoerder van auto’s KPI – Kiezegem ging naar Sam Rummens uit Kortenaken. De renners reden aan een gemiddelde snelheid van 47 kilometer per uur, toch bleef de race gesloten. In de laatste ronde was er nog een aanval van een sextet met een zeer lichte voorsprong. Finaal werd gespurt om winst, Laurens De Ridder had de snelste benen. Hij haalde het voor Raf D’Hoore uit Leuven en Van Gestel.

Na de wedstrijd sprokkelde de Sport Omroep nog wat reacties bij winnaar De Ridder.

“Het is mijn tweede seizoen dat ik wedstrijden betwist. Aangezien ik van Everberg afkomstig ben, probeer ik wedstrijden te rijden tussen Leuven en Brussel. Ik was eens verder gekomen dan mijn gewoonte en was, hier in Meensel-Kiezegem en dat ging gepaard met succes. Het is mijn tweede seizoenszege, in het begin van de week won ik nog in Huldenberg. Ik fiets heel graag en train graag en steeds op lange spurten. Het is en blijft een hobby, ik zal steeds deel nemen voor het plezier. Wedstrijden met een lengte van vijftig à zestig kilometer zijn voldoende voor me”, wist winnaar De Ridder.

Winnaar Laurens De Ridder in gesprek met Sport Omroep
Winnaar Laurens De Ridder in gesprek met Sport Omroep

Bij de renners ouder dan veertig jaar was Hans Boon uit Sint-Pieters-Rode het snelste aan de aankomst. Hij verwees Erik Vluymans uit Ramsel en Danny Schreurs uit Diepenbeek naar plaats twee en drie.

De organisatoren van de Kermisvrienden Meensel waren zeker in hun nopjes, door het grote aantal deelnemers en een zeer ruime publieke belangstelling kregen An Pittomvils en haar medewerkers zeer veel felicitaties van de aanwezige deelnemers. Zaterdag zal er in de feesttent vanaf 20 uur ook nog Meensel op Volle Toeren volgen, op zondag sluiten ze de kermis af vanaf 15 uur met Meensel on stage, een barbecue en Kermiscafé.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *