logo Casalina

Laura Charlier opent haar eerste seizoen bij de elite op paasmaandag

Laura Charlier opent haar eerste seizoen bij de elite op paasmaandag
Laura Charlier op training

Eerstejaars bij de vrouwelijke elite Laura Charlier (17) uit Overijse versterkte het Bingoal – Wallonie Bruxelles Ladies van voormalig profrenster Ludivine Henrion. Ze werd geselecteerd voor de Ronde de Mouscron op paasmaandag. Dat is de openingsmanche van de Lotto Cycling Cup geworden nadat de Era Omloop van het Hageland, eind februari voorzien, werd afgelast.

“Mijn voorbije winter is goed verlopen. Ik heb tijdens deze periode goed kunnen doortrainen. Er heerst een huiselijke sfeer in de ploeg. Iedereen komt goed overeen met elkaar. We hebben tal van ploegtrainingen verricht, waar ook onze zwakke puntjes werden verbeterd! Ik ben benieuwd waar ik sta tegenover mijn andere leeftijdsgenoten. Ik heb mijn eerste selectie beet voor de ploeg en zal deze maandag van start gaan in de Ronde Van Moeskroen. Dit zal dus mijn eerste wedstrijd zijn als belofte en ook de eerste wedstrijd die ik betwist voor de Bingoal Wallonie Bruxelles Ladies. Ik kijk er enorm naar uit om tussen de grote dames te rijden! De finish halen is het doel, zeker op die eerste koers van het seizoen. De afstand bedraagt 125 kilometer, wat ik dus nog nooit in wedstrijd heb voorgeschoteld gekregen.”

De weersvoorspellingen zijn niet bijster goed voor paasmaandag…

“Het voorspeelde slechte weer is langs de ene kant een voordeel, omdat er dan minder snel gereden zal worden. Maar ze voorspellen ook wat wind, waardoor ik vermoed dat het zeker geen makkelijke wedstrijd zal zijn. Het nadeel met het slechte weer is ook dat er meer valpartijen zullen plaats vinden en als je daar dan net achter zit, dan wordt het heel moeilijk om terug te keren. Het wordt ook belangrijk om vooraan te zitten, daar werd vanuit de ploegleiding op gehamerd. We hebben met de ploeg het parcours vorige week verkend op training. Het was een mooie omloop, jammer genoeg zijn sommige wegen van mindere kwaliteit. Ik denk dat de schifting er op de lichte helling op het rondje kan en zal vallen. Indien de wind daar vrij spel kan krijgen, zie ik het deelnemersveld er wel in stukken uit elkaar vallen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *