logo Casalina

Lars Craps krijgt kans hogerop bij intercontinentaal beloftenteam Soudal – Quick Step Devo

Lars Craps krijgt kans hogerop bij intercontinentaal beloftenteam Soudal – Quick Step Devo
Lars Craps aan de winst in eigen streek in Neerijse Foto Hanne Vanderbist

Intercontinentaal beloftenteam Soudal – Quick Step Devo verzekerde zich voor volgend seizoen van de diensten van allrounder Lars Craps (21) uit Loonbeek. Vooral zijn resultaten spraken Kevin Hulsmans en co aan om hem een kans te geven als belofte op intercontinentaal vlak. 

Lars Craps is begonnen aan zijn master Economie-Recht-Bedrijfskunde aan de KU Leuven maar neemt er een volwaardiger wielerbestaan bij

“Na mijn voorjaar werd ik gecontacteerd door Kevin Hulsmans en daaruit bleek dat ze mij graag wouden voor 2023. Ik denk dat vooral mijn twaalfde stek in Luik-Bastenaken-Luik en mijn regelmatige noteringen in de top tien opvielen. Ik blijf belofte, maar we kunnen met het continentale statuut starten in profkoersen om ervaring op te doen. Het is dus de bedoeling om beloften op te leiden”, stak Craps van wal die het Urbano – Vulsteke Cycling Team. “Het is een grote stap, een droom en ik wil meteen goed presteren. Mijn voorjaar is dit jaar heel goed verlopen, ik heb verschillende mooie resultaten behaald. Daarna moest ik afrekenen met pech, in de vorm van ziekte en valpartijen. Pas eind september kon ik mijn normale niveau opnieuw vinden. Ik heb het U23-circuit nu drie jaar ten volle geproefd en ik merk dat de Ardennenraces bij mij passen. Deze winter wil ik weer een stap in de goede richting zetten en volgend jaar op een hoger niveau beginnen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *