logo Casalina

Lars Craps behaalt eerste nationale selectie en pakt onmiddellijk zijn koffers naar de Vredeskoers

Lars Craps behaalt eerste nationale selectie en pakt onmiddellijk zijn koffers naar de Vredeskoers
Lars Craps (l) komt donderdag in actie in Tsjechië Credits organisatie Arden Challenge

Belofte Lars Craps (20) ziet zijn broer nieuweling Stan schitteren maar doet het in de kleuren van Urbano-Vulsteke ook meer dan degelijk. In Aywaille werd hij na een Lotto-Soudalduo knap derde, dat kan u hier nog eens nalezen. Zijn twaalfde positie in de beloftenversie van Luik-Bastenaken-Luik sprak eveneens boekdelen, ruimschoots genoeg voor een eerste nationale selectie voor de Vredeskoers in Tsjechië.

Behalve provinciegenoten Lennert Van Eetvelt en Toon Clynhens behoren Robin Orins, Dries De Pooter en William Junior Lecerf.

“Ik ben de enige die niet in een opleidingsploeg zit. Het is toch mijn doel om daar te belanden om gaandeweg profrenner te worden. Met Lennert en Toon, die er vorig jaar derde werd, hebben we zeker renners om ginds te winnen. Dat zal waarschijnlijk ons doel zijn. Het is mijn allereerste selectie voor de nationale ploeg, het is allemaal wat nieuw voor me. Het is wat afwachten, dat betekent niet dat ik er zonder ambitie heen ga.”

Craps bewees met resultaten dat hij er klaar voor is.

“Mijn twaalfde plaats in Luik-Bastenaken-Luik was heel belangrijk in die optiek. Ik reed er goed en ook mee voor winst. In Aywaille werd ik derde na twee Lotto’s ook dat viel op. Het was kicken op zo’n zwaar parcours, voor zo’n wedstrijden doe ik het. Een selectie voor de Belgische ploeg was altijd een droom. We zitten in een groot wielerland met een selectie met amper zes renners, ik ben enorm blij dat ik mee mag. Ik kan het niveau aan. Ik reed eerder met het team van Cycling Vlaanderen Gent-Wevelgem, ik ben bekend met het niveau.”

Lars vertrekt woensdagochtend met zijn ouders naar Tsjechië, hij rijdt donderdag zijn eerste etappe. De prille twintiger studeert Economie, Recht en Bedrijfskunde, een zijtak van de master en begint uitgerekend na de Vredeskoers vallen zijn examens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *