logo Casalina

Lander Loockx wint Omloop van het Waasland en Romsée-Stavelot-Romsée op amper één week tijd

Lander Loockx wint Omloop van het Waasland en Romsée-Stavelot-Romsée op amper één week tijd
Lander Loockx zegeviert in de alomgekende hellende Rue de Bouny in Romsée

De dubbel Omloop van het Waasland én Romsée-Stavelot-Romsée is niet vanzelfsprekend, zeker omdat de omlopen dag en nacht verschillen. Loockx had de winst in het Oost-Vlaamse niet verwacht zeker omdat hij net terug was van de Oberösterreich-Rundfahrt. In Romsée en omstreken vond de twintiger van Team Deschacht – Hens – Maes een zware omloop die meer in het verlengde lag van de meerdaagse waarin teammakker Daan Soete tot en met de slotdag de gele leiderstrui droeg.

Loockx was nog geen twee dagen terug uit Oostenrijk of de Omloop van het Waasland lonkte

“Ik ben heel blij dat we tot en met de slotdag de leiderstrui in het team hadden. Het viel niet makkelijk te verdedigen, ik vond het wel leuk om voor Daan te rijden. Dat die slotrit zeer lastig ging worden, werd snel duidelijk”, blikte de dubbele winnaar terug. “Er zat enkel maandag tussen nadat ik terug was gekomen. Het was een vlakke race van ongeveer 160 kilometer, dat wist ik, het iets om er terug in te komen. Het was eerder om opnieuw snelheid op te doen na het Oostenrijkse gebergte. Ik had zin om mee te koersen en had een goede dag, dat was genoeg om te winnen.”

In Romsée-Stavelot-Romsée ontstond een kopgroep in de snelle opvolging van drie hellingen

“De Haute Levée, Côte du Rosier en La Vecquée, in die opéénvolging ontstond onze kopgroep van elf. Door het werk van ploegmaat Daan Soete, die mee was, kon ik het afwerken op die hellende aankomst met een lengte van drie kilometer in Romsée. Zo’n aankomstzone maak je in ons land zelden mee”, blikte de Bertemnaar vluchtig terug. “Op vijftien kilometer van de streep waren we met zijn vieren weg. Iedereen keek naar elkaar bij het aangaan van de slotkilometer, er stond ons nog iets te wachten. Daardoor kon er nog een kwintet aansluiten. Ik heb vroeg aangezet, ik viel wat stil net voor de aankomst, maar had nog genoeg voorsprong over.”

Zijn volgende doel is de Belgische titelstrijd bij de profs in Middelkerke (26/06)

Na zijn aankomst was de veldrijder in vorm snel de oude
Na zijn aankomst was de veldrijder in vorm snel de oude

Niet enkel sportief loopt het op rolletjes. Hij stelde onlangs zijn eindwerk voor omtrent ondermeer glucosemeters in de sport. Hopelijk steekt hij over enkele weken zijn diploma voeding- en dieetkunde aan de Leuvense hogeschool UCLL op zak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *