logo Casalina

Lander Loockx wint in Slowakije, bis!

Lander Loockx wint in Slowakije, bis!
Lander Loockx op het hoogste schavotje

Bertemnaar Lander Loockx scoorde het voorbije weekend zijn tweede zege op rij op Slowaakse ondergrond. Na winst in Trnava scoorde hij in Podbrezoba zijn derde seizoenszege. Na een vierde plaats in Trnava lag plaats zes te wachten op Leuvenaar Len Dejonghe. In de wereldbeker in het Tsjechische Tabor behaalde het Leuvense Team Hens – Maes Containers een achtste en een elfde stek met Daan Soete en Vincent Baestaens uit Tremelo.

“Het was goed om nog eens opnieuw voor de overwinning mee te doen. Door deze UCI-punten ben ik zeker van het gegeven dat ik de rest van het seizoen een goede startpositie heb”, opent de dubbele winnaar. “Ik nam in de eerste ronde het voortouw maar net in het begin van de tweede ronde valt mijn ketting eraf en verloor ik ongeveer vijftien seconden, een ronde nadien ik aansluiten en viel ik meteen en zonder twijfelen aan. Zo reed ik weg en kon ik mijn voorsprong uitbreiden tot meer dan een minuut, ik ben blij dat ik zo kon terugvechten na pech”, reageerde Loockx opgetogen kort na zijn race.

Dejonghe op zijn beurt reed in de eerste koershelft steevast bij de beste vijf. Toen ploegmaat Loockx pech ondervond reed hij vooraan tot ook bij hem de ketting eraf ging. Ook Dejonghe verliest tijd, in de materiaalpost krijgt hij even een dipje maar vader Wim staat klaar om op hem in te praten. Waardoor hij gedreven aan een remonte begint die eindigt op plaats zes. De wedstrijd was van een stevig kaliber gezien enkel de eerste acht in dezelfde ronde eindigden.

Len Dejonghe in volle opwarming Foto: Jarne Castermans
Len Dejonghe in volle opwarming Foto: Jarne Castermans

In het Tsjechische Tabor was een elfde plaats voor Baestaens het beste wat erin zat. Ploegmaat Soete deed het naar behoren met een achtste plaats.

Daags voordien in de X2O-Badkamerstrofee in Kortrijk werden zowel Tom Meeusen als Daan Soete uit de wedstrijd geslagen omdat ze op een slecht moment lek reden. Soete werd dertiende, Meeusen reed niet uit, net zoals eerstejaars Thibau Nys uit Baal. Eerstejaarsbelofte Jetze Van Campenhout uit Kapelle-op-den-Bos deed wat hij kon en plaatste zich finaal als 31ste.

Bij de vrouwen had half Tremelose Annemarie Worst een mindere dag en dat zag ze uitmonden in een zesde positie. Kumtischse belofte Kiona Crabbé kwam uit op een twintigste plaats. Daags nadien crashte Worst in de wereldbeker in Tabor en liep ze een lekke band op uitgerekend net na de materiaalzone, ze overschreed als vijfde de streep.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *