logo Casalina

Lander Loockx en Len Dejonghe succesvol in Slowakije

Lander Loockx en Len Dejonghe succesvol in Slowakije
Lander Loockx en zijn raadgever Guido Foto: Jarne Castermans

In het westen van Slowakije in Trnava stoof Bertemnaar Lander Loockx naar de overwinning. Hij haalde het van de Fransen Castille en Mainguenaud, ze volgden op een kleine halve minuut. Leuvenaar Dejonghe kwam op iets meer dan een minuut binnen en won de spurt om plaats vier van thuisrenner Glajza.

“Ik had ergens gerekend op die zege, ik ben blij dat het ervan kwam. Vanaf de start koos ik het ruime sop en ben ik onmiddellijk alleen weggereden. Toen ik ongeveer halfweg was, reed ik nog wel lek achteraan maar dat deed er nog weinig toe. De voorsprong was groot genoeg waardoor ik me geen grote zorgen moest maken. De kloof bleef groot genoeg op de tweede”, wist Loockx die aan zijn tweede seizoenszege toe was. “Ik wou op veilig spelen en genoeg voorsprong bij elkaar rijden moest ik pech ondervinden. Achteraf bekeken bleek dat de goede tactiek.”

“Ik voelde me niet geweldig, dat zag je aan mijn mindere start. Het duurde even voor ik mijn ritme zat. Ik kon zo opschuiven. De aansluiting naar de tweede en derde was er bijna, een foutje van een voorligger kostte me terrein. Zo reden we dan met drie voor plaats vier. Ik heb die sprint kunnen winnen.”

Vandaag crossen beiden in Podbrezova, ook in Slowakije.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *