logo Casalina

Lander Loockx en Group Hens – Maes Containers aan de slag in Oberösterreich-Rundfahrt

Lander Loockx en Group Hens – Maes Containers aan de slag in Oberösterreich-Rundfahrt
Lander Loockx met witte helm centraal in beeld

Vanaf deze donderdag staan Len Dejonghe, Lander Loockx, Daan Soete, Vincent Baestaens, Tom Meeusen en Jarne Castermans aan de start van de vierdaagse Oberösterreich-Rundfahrt (UCI 2.2). Hun team, het Leuvense Group Hens – Maes Containers, bekijkt dit uiteraard als het begin van de rode loper naar volgende veldritwinter. Lander Loockx uit Bertem hoopt er alleszins om enkele grenzen te verleggen.

Gezien het pas zijn tweede koers van het seizoen is, zal het onderweg wel duidelijk worden welke grenzen.

“In de loop van de voorbije weken heb ik goed kunnen trainen. Ik ben twee keer naar Spanje, Altea, getrokken om te trainen. Eerst enkel samen met Daan Soete, die in de buurt ging mountainbiken, en de tweede keer met de voltallig ploeg. Daar heb ik een goede basis kunnen leggen en voel ik dat ik weer stappen vooruit heb gezet”, wist de twintiger die de voorbije maanden overschakelde naar trainer Danny Stevens. Ik ben een aantal dingen anders gaan doen en heb momenteel al heel veel progressie gemaakt. Ik ben op die manier veel spieren bijgekomen. Mijn trainingswaarden vertellen me dat ik nog nooit op dit niveau gezeten heb, dus ik hoop om die lijn verder te trekken.”

Loockx zal in Oostenrijk bergop zijn streng moeten trekken.

“Ik heb geen idee welke niveau het daar gaat zijn. Het is de eerste keer dat ik een ronde van dat niveau ga rijden, dus dat is wat gissen. Ik wil wel ontdekken hoe ver ik in zulke koersen ga raken! Het nadeel gaat zijn dat we nog maar weinig echte koerskilometers in de benen hebben tegenover de andere renners die er rijden. We hebben nog maar één wedstrijd in de benen. Bergop zullen we wel wat kilometers moeten afmalen, op de laatste dag ligt er een aankomst op een klim van 1.600m meter hoogte, dat is toch al de moeite”, stelt Loockx. “Ik denk dat de meeste ploegmaats wel behoorlijk in conditie zijn. Het hangt er allemaal wat vanaf hoe de koers verloopt. Als er iemand goed gepositioneerd staat in het klassement, ga ik het ook zeker niet erg vinden om werk voor anderen op te knappen.”

De boys van Group Hens – Maes Containers in hun Oostenrijkse queeste kan je live volgen op youtubekanaal K19.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *