logo Casalina

Lander Loockx blij met vierde plaats in Grote Prijs Vermarc

Lander Loockx blij met vierde plaats in Grote Prijs Vermarc
Elite Lander Loockx is in goede doen!

Bertemnaar Lander Loockx liet zich in de slotfase in de luren leggen door een uitval van het duo Willems-Van Eetvelt die finaal om winst gingen spurten. De twintiger van Team Deschacht-Hens-Maes werd tweede in de spurt van de achtervolgende groep, net niet goed genoeg voor een podium, maar het zat erin. Dat is een geruststellende gedachte voor Loockx.

“Dit was een koers van een hoog niveau, had je me op voorhand gezegd dat ik hier vierde zou worden. Ik had er onmiddellijk voor getekend”, opende de vierde. “Na een kleine zestig kilometer werd een omvangrijke kopgroep gevormd. Op het einde reden ze met twee weg, eerst Willems en dan Van Eetvelt. In de spurt om de laatste podiumplaats werd ik vierde. Zo zonde dat die weg waren geraakt, anders zat een podium er mogelijk in. In een echte groepsspurt stond ik zeker op het podium. Ik ben niet de allersnelste, maar in een klein groepje heb ik wel kans”, reageerde de veldrijder.

Lander Loockx (r) als vierde in de GP Vermarc
Lander Loockx (r) als vierde in de GP Vermarc

Hij is al acht weken aan het trainen.

“De focus ligt op de basisconditie uitbreiden naar het crossseizoen toe. Dat ik na twee maanden trainen al twee keer top tien pak in grote wedstrijden, is een goed voorteken. Dat is mooi meegenomen, net zoals in een belangrijke wedstrijd in beeld te komen. We hebben collectief goed gereden. In die kopgroep zat ik met ploegmaat Victor Van de Putte die in goede conditie verkeerde. Ook de rest deed flink zijn best.”

De Triptyque Ardennais (20-22/05) is het volgende doel van de renner in vorm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *