logo Casalina

Kyara Keunen strijdt voor kroontje Miss Flandrienne 2022

Kyara Keunen strijdt voor kroontje Miss Flandrienne 2022
Kyara Keunen hoopt op uw stem voor Miss Flandrienne 2022

De organisatie van Miss Flandrienne, een initiatief van de Vlaamse Wielrijdersbond (VWB), werd niet opgevat als de zoveelste klassieke missverkiezing, maar is origineel én belangrijk: immers, wie mag er gedurende één jaar de titel van leukste, sympathiekste en sportiefste fietsende dame van Vlaanderen dragen? Al wil het oog natuurlijk ook wel wat… Kyara Keunen uit Paal besloot om de handschoen op te nemen en schreef zich hiervoor in!

Kyara Keunen (18) is één van de vijf finalistes en maakt dus kans om Miss Flandrienne 2022 te worden, ze bezit een stevig triatlonverleden.

“In het magazine van de Vlaamse Wielrijdersbond las ik een aankondiging van de verkiezing, ik was meteen verkocht. Dit zou écht iets voor mij zijn,” aldus een enthousiaste Kyara. “Ik stelde me dan ook meteen kandidaat en stootte door tot de top vijf! Via een exclusieve en professionele fotoshoot werden de kandidates alle vijf voorgesteld in het magazine van de VWB. Het is natuurlijk geen gewone missverkiezing, want zo is er bijvoorbeeld geen defilé. Het uiterlijk is wel belangrijk, maar dat geldt evenzeer voor de uitstraling en het sociale aspect ervan.”

Wielrennen

Zeer belangrijk is natuurlijk dat de nieuwe miss een hart voor wielrennen heeft. Sinds haar tiende, intussen dus acht jaar, is Kyara lid van Triatlonclub Go Like Hell uit Scherpenheuvel. Daar liet ze in de jeugdreeksen veel van zich spreken. Alsof dat nog niet genoeg was, nam ze deel aan ‘Zij aan Zij’. Dat is een project van Cycling Vlaanderen om het dameswielrennen bij een breder publiek bekend te maken en zo ook meer meisjes op de fiets te krijgen. Zo kwam Kyara dan ook terecht bij het Maes – Cycling Team Glabbeek, waar heel veel aandacht gaat naar het dameswielrennen. “Ik fiets onzettend graag.” Al is dat misschien nog zacht uitgedrukt. “Het klinkt misschien vreemd, maar als ik door de week op kot ben, mis ik mijn fiets.”

Nu er nog vijf finalistes overblijven, ligt alles in handen van het publiek. De kandidate met de meeste mailstemmen, haalt het. Voor de officiële bekendmaking van “Miss Flandrienne 2022” is er spijtig genoeg nog geen datum wegens de corona-maatregelen. 
 
Kyara Keunen steunen, kan door tegen ten laatste op zondag 20  februari een mailtje met als onderwerp ‘Miss Kyara’ te sturen naar missflandrienne@vwb.be.

Kyara Keunen - Miss Flandrienne 2022?
Kyara Keunen – Miss Flandrienne 2022?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *